WWC20: Bad Habits pakt de leiding

- Hitlijsten

 Ed Sheeran
WWC20: Bad Habits pakt de leiding

Ed Sheeran weet niet alleen de singlelijst te domineren want Bad Habits weet ook de toonaangevende clubchart aan te voeren.

Na drie weken komt er een einde aan de overmacht van Fisher. Just Feels Tight kon de weerstand van de Meduza-remix van Bad Habits twee weken lang doorstaan maar deze week moet de Australische dj- en producer buigen voor Ed Sheeran. Mattia, Simone en Luca, die samen Meduza vormen, wisten eind vorig jaar ook een nummer 1-hit in de Worldwide Club 20 te scoren. Toen stond het Italiaanse trio samen met Dermot Kennedy op de eerste plek met Paradise.

De meeste winst in de Worldwide Club 20 is weggelegd voor Calvin Harris die opnieuw een floorfiller heeft afgeleverd onder zijn alternatieve naam, Love Regenerator. De Britse dj en producer lanceerde het project in 2020 om zijn house- en techno-georiënteerde tracks beter te kunnen plaatsen. “Ik wilde dat niet doen onder de bekende naam waaronder iedereen mij kent. Ik voelde zelfs negatieve gevoelens bij die naam. En het is ook niet mijn naam, ik heet Adam. De naam van Calvin draag ik al lange tijd en het heeft prima dienst gedaan”, zo vertelt hij destijds. Als Calvin Harris voerde hij de Worldwide Club 20 deze zomer voor zes weken aan met By Your Side. Vorig jaar september was de eerste nummer 1 in de lijst er eentje van Love Regenerator. Live Without Your Love, toen met Steve Lacy, stond twee weken op nummer 1. Zijn nieuwste release is een track met Eli Brown die zelf met Immortal, Unapologetic Raver en Pulling Me Back al in de Worldwide Club 20 kwam.

De hoogste binnenkomer in de lijst is voor twee Britse duo’s die elkaar voor de gelegenheid hebben opgezocht: Solardo en Maur. Solardo nam eerder dit jaar Under The Water van Camden Cox succesvol onder handen en werkte met onder meer Alex Mills (Keep Pushing) samen. Later deze maand verschijnt er een samenwerking met Love Regenerator, Rollercoaster. De track lag al dik een jaar stoffig te worden en werd steeds vooruitgeschoven. Nu is er dus een daadwerkelijke releasedatum, 19 september. Maur stond vorig jaar in de bovenste helft van de Worldwide Club 20 met Set You Free. De track met Faber wist het tot menig set te schoppen en werd op Spotify inmiddels al 2,3 miljoen keer aangeklikt. Op Out Out nemen Joel Corry en Jax Jones de nummer 1-hit van Stromae onder handen. Corry heeft altijd al laten weten dat hij Alors On Danse een geweldige track vindt. “Ik wilde er voor de zomer van 2021 een draai aan geven”, zo vertelde hij bij de release. Jax Jones liet op zijn beurt weten dolgraag met Charli XCX en Saweetie te willen samenwerken. Die twee aspecten kwamen samen in Out Out. In het Verenigd Koninkrijk is het inmiddels al een dikke top 10-hit waar de track in Ierland inmiddels al in de top 5 terecht is gekomen.

De complete Worldwide Club 20 bekijk je hier.

1 ( 2) BAD HABITS – MEDUZA REMIX- Ed Sheeran

3 (19) WE CAN COME TOGETHER- Love Regenerator x Eli Brown

8 (--) POWER- Solardo x Maur

10 (--) OUT OUT- Joel Corry x Jax Jones feat. Charli XCX & Saweetie

15 (--) FREE AGAIN (AXWELL CUT)- Jay Robinson

19 (--) DO IT TO IT- Acraze feat. Cherish