WWC20: Acraze voor 2e week op 1

- Hitlijsten

WWC20: Acraze voor 2e week op 1

Voor de tweede week is Do It To It van Acraze de grootste hit in de Worldwide Club 20.

De R&B-klassieker van Cherish doet het duidelijk nog goed in de verschillende sets want ook deze week voert Acraze er de lijst van grootste clubhits mee aan. Joel Corry, Jax Jones, Charli XCX en Saweetie maken opnieuw een pas op de plaats en blijven zitten op nummer 2. Don’t Be Shy van Tiësto en Karol G keert voor een tweede week terug bij de beste 3, op nummer 3.

Twee tracks klimmen deze week tien plaatsen. Where Are You Now van Lost Frequencies en Calum Scott doet dat in de tweede week en komt zo op nummer 7. Daarachter zien we ook Somebody To Love van Ben Kim tien plekken winst pakken. Die track staat voor de derde week in de lijst en komt zo op nummer 8. Ondertussen komt voor Bad Habits van Ed Sheeran de uitgang in zicht. De Meduza-remix van zijn ex-nummer 1-hit uit de Worldwide Club 20 zakt 8 plaatsen naar nummer 20.

Deze week verwelkomen we drie nieuwe binnenkomers in de lijst. Hoewel… nieuw; Dancing van DJ Kuba, Neitan en Skytech stond eerder al twee weken in de lijst. In de originele versie kwam de track toen niet verder dan nummer 19. Nu gaf Wh0 een draai aan de track met hun volgende Festival-remix en daarmee komt Dancing nu binnen op nummer 13. Ondertussen blijft Wh0 nog steeds in mysteries gehuld want het duo blijft schuilgaan achter zwarte maskers en veelal werkend in de donkerste hoeken van de studio. Hun versie van Dancing is de een-na-hoogste nieuwe.

Twee plekken hoger staat Make It Through van Low Steppa. Voor de Britse dj en producer, die werd geboren als Will Bailey, kwam alles in een stroomversnelling toen hij My Love van Route 94 van zijn mix-saus voorzag. Zijn versie schoot al snel over de miljoen views op YouTube en dus werd ook zijn SoundCloud-pagina een plek om met regelmaat te checken. Vorig jaar belandde zijn Weekend Love (met Reigns) op nummer 3. Make It Through, dat bij Armada Subjekt is verschenen, is op nummer 11 de hoogste nieuwe.

Kush is zo’n track die al tijdenlang mysterieus in het clubcircuit mocht circuleren. Sinds 2018 zat de track in de sets van onder meer Oliver Heldens en John Summit. Een release kwam er niet omdat de sample van Dr. Dre wat lastiger was om te clearen. De track verscheen op het label van Ferreck Dawn zelf, Sink Or Swim, en is een samenwerking met Guz. Die scoorde eerder dit jaar met Set U Free nog een nummer 8-hit in de Worldwide Club 20. Ook werkten Guz en Ferreck Dawn dit jaar samen op Caught In The Rain.

De volledige Worldwide Club 20 check je hier.

1 ( 1) DO IT TO IT- Acraze

7 (17) WHERE ARE YOU NOW- Lost Frequencies & Calum Scott

11 (--) MAKE IT THROUGH- Low Steppa

13 (--) DANCING (WH0 FESTIVAL REMIX)- DJ Kuba & Neital x Skytech

16 (--) KUSH- Guz, Ferreck Dawn