Wereldhits: Taylor Swift gaat wereldwijd hard

- Hitlijsten

 Taylor Swift Silk Sonic Adele
Wereldhits: Taylor Swift gaat wereldwijd hard

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nieuw-Zeeland en in Suriname.

Verenigd Koninkrijk: ALL TOO WELL (TAYLOR’S VERSION) – Taylor Swift
We starten deze week in het Verenigd Koninkrijk. Daar staat Easy On Me van Adele opnieuw stevig op 1. Ed Sheeran volgt met Shivers op 2, terwijl we op 3 de hoogste binnenkomer tegenkomen. Taylor Swift besloot vanwege een rechtenkwestie om haar album Red opnieuw op te nemen. Op dat vernieuwde album staat ook All Too Well, dat in totaal dik 10 minuten duurt. Die track is officieel als single uitgebracht, met ook een kortere singleversie. Mede daardoor komt Taylor nu hoog de chart in de UK binnen. Ze duwt Bad Habits van Ed Sheeran naar 4. Flowers (Say My Name) van de Britse rapper ArrDee blijft ondertussen de vijfde plek in bezit houden. Seventeen Going Under van Sam Fender komt met flink wat bombarie de top 10 binnen, door van 22 naar 9 te stijgen.

Duitsland: DER LETZTE SONG (ALLES WIRD GUT) – Kummer feat. Fred Rabe
Bij onze oosterburen is Adele stukken minder dominant. Sterker nog: Easy On Me zakt deze week van 7 naar 9. Spektakel is er wel aan de top van de chart: Der Letzte Song (Alles Wird Gut) van Kummer en Fred Rabe is nieuw op nummer 1. Achter Kummer gaat de Duitser Felix Kummer schuil. Hij is naast rapper ook frontman van de band Kraftklub, die in Duitsland vooral bekend is van de nummer 14-hit Songs für Liam. Vanaf 2007 is Felix al met verschillende rapprojecten bezig en sinds 2019 doet hij dat onder zijn eigen achternaam. Kort geleden maakte hij bekend te stoppen met zijn solocarrière en mede daardoor ging Der Letzte Song (Alles Wird Gut) als een speer. Het nummer houdt Ed Sheeran op nummer 2 en laat ook Cold Heart van Dua Lipa en Elton John achter zich, dat op 3 blijft plakken. Glass Animals gaat met Heat Waves geen kant op en blijft net zo 4 als vorige week. Do It To It van Acraze knalt tenslotte van 20 naar 5.

Nieuw-Zeeland: SMOKIN OUT THE WINDOW – Silk Sonic
We vliegen naar Nieuw-Zeeland. Daar knalt All Too Well (Taylor’s Version) van Taylor Swift binnen op de eerste plaats. Daardoor zijn Elton John en Dua Lipa hun eerste plek kwijt. Zij zakken met Cold Heart naar 3 en staan nu achter Easy On Me van Adele dat stevig op 2 blijft staan. Smokin Out The Window van Silk Sonic knalt van 10 naar 4 en dat heeft natuurlijk ook alles te maken met het verschijnen van het album An Evening With Silk Sonic. Shivers van Ed Sheeran sluit de top 5 af. Het nummer zakt twee plekken. Taylor Swift komt niet alleen op de eerste plek binnen, maar ook op nummer 12 (met A State Of Grace), 15 (met Red) en 26 (met I Knew You Were Trouble).

Suriname: EASY ON ME – Adele
Vanaf deze week staat Easy On Me van Adele ook in Suriname op de eerste plaats, want ze stijgt van 10 naar 1. De superster verstoot Touch It van Kidi, dat naar 2 zakt. CKay blijft met Love Nwantiti (Ah Ah Ah) op 3 plakken en op 4 vinden we Rushing Water van Sting, dat één plek omhoog gaat. Selita van Kasimex Houseband valt van 3 naar 5. De hoogste binnenkomer is Waka van Johan Misiedjan. Hij stond korte tijd geleden nog op nummer 1 in de Surinaamse hitlijst, met Mi Lobi Wi (met Derillio). Deze week is de ex-nummer 1 te vinden op 6.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40.

Foto: YouTube