Wereldhits: Stuck With U op 1 in Nieuw-Zeeland

- Hitlijsten

 Justin Bieber Ariana Grande 6ix9ine Maluma Loïc Nottet
Stuck With U

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Ierland, Noorwegen, België (Vlaanderen), Colombia en Nieuw-Zeeland.

Ierland
STUCK WITH U – Ariana Grande & Justin Bieber
We trappen onze reis deze keer af in Ierland. Dat land heeft met Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch een nieuwe nummer 1. De track stoot Toosie Slide van Drake naar de derde plek, want op nummer 2 knalt er ook nog eens een track de lijst binnen. Stuck With U van Ariana Grande en Justin Bieber begint meteen in de top 3 en dat is niet alleen bij de Ieren zo. Wereldwijd schiet de track meteen naar de hoogste regionen van de hitlijsten. Op 4 komt Gooba van 6ix9ine de lijst binnen, terwijl Megan Thee Stallion met Savage van 3 naar 5 zakt. Over Gooba lees je verderop meer.

Noorwegen
I DON’T KNOW WHY – NOTD & Astrid S
Ook in Noorwegen komen The Biebs en Ariana hoog binnen, maar de top 3 is nog net wat te ver gegrepen. De track is nieuw op nummer 4. Svag van Victor Leksell is er nog altijd nummer 1, terwijl Blinding Lights weer een plekje stijgt en nu op 2 terechtkomt. Dat is meteen ook de hoogst behaalde positie van The Weeknd. Hij weet in de Noorse chart maar niet op 1 te komen. Ook Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch wint weer en komt daarmee op de derde plek. Dat is slecht nieuws voor de Imanbek-remix van SAINt JHN, want die moet juist weer inleveren en valt terug naar 5. Één van de nieuwelingen deze week is I Don’t No Why van NOTD en Astrid S. NOTD, dat je uitspreekt als Noted, is een duo Zweedse producers en bestaat uit Tobias Danielsson en Samuel Brandt. In eigen land hebben ze al wat kleinere hits op hun naam staan, maar met I Don’t No Why lijkt het nu ook buiten Zweden te gaan lukken. De Noorse zangeres Astrid S is een grote ster in haar thuisland. Ze stond er al 12 keer in de top 10 en scoorde in 2017 een nummer 1-hit met Think Before I Talk.

België (Vlaanderen)
HEARTBREAKER – Loïc Nottet
Bij onze zuiderburen zijn Regi, Jake Reese en OT met Kom Wat Dichterbij de nummer 1-positie kwijt. De track zakt naar 2 en het is The Weeknd die profiteert. Blinding Lights schuift van 2 naar 1. Benee en Gus Dapperton blijven plakken op 3, net als SAINt JHN en Imanbek. Roses is net zo 4 als vorige week. Doja Cat wint twee plaatsen en komt met Say So op de vijfde plek te staan. Loïc Nottet kennen we nog van het Eurovisiesongfestival. In 2015 vertegenwoordigde hij België met Rhythm Inside en daarmee werd hij tweede. Inmiddels heeft hij verschillende hits op zijn naam staan, maar het is Heartbreaker die nu het dichtst bij Rhythm Inside in de buurt komt. Dat werd in zowel Vlaanderen als Wallonië een nummer 1-hit. Zijn nieuwste staat nog niet in de top 10, maar schiet wel van 30 naar 16.

Colombia
AMDV – Maluma
Tijd om naar de andere kant van de wereld te gaan. No Te Vayas van Carlos Vives voert daar al enkele weken de hitlijst aan en is ook deze week onverslaanbaar. Tattoo van de Puerto Ricaanse Rauw Alejandro is de enige track die het No Te Vayas echt lastig lijkt te gaan maken, want dat nummer stijgt van 4 naar 2. Luna Llena van Lyanno, Piso 21 en Jerry Di zakt daardoor naar de derde plek, terwijl ex-nummer 1 Tusa van Karol G en Nicki Minaj weer een plek wint en op 4 terechtkomt. Chocquibtown’s Fresa valt daaronder hard terug: van 2 naar 5. AMDV van Maluma stijgt van 14 naar 6. Dat mag geen verrassing zijn, want de Colombiaan is razend populair in zijn thuisland. AMDV gaat over het missen van je grote liefde.

Nieuw-Zeeland
GOOBA – 6ix9ine
In Nieuw-Zeeland is het meteen goed raak voor Stuck With U. Justin en Ariana debuteren daar op de eerste plek van de hitlijst. Ook voor DaBaby en Roddy Ricch is het een goede week, want Rockstar knalt van 9 naar 2. Dat heeft gevolgen voor de tracks die vorige week nog bovenaan stonden. Roses van SAINt JHN en Imanbek daalt van 1 naar 3, Blinding Lights van The Weeknd gaat 3 naar 4 en Say So van Doja Cat zakt van 4 naar 5. Op 13 vinden we een nummer dat het wereldwijd goed doet in de charts en ook in Nieuw-Zeeland. 6ix9ine is met Gooba één van de vier binnenkomers in de Top 40. De rapper zat een tijd vast en werd in april tijdens de coronacrisis vrijgelaten. Hij beloofde zijn fans meteen nieuw werk en dat liet niet lang op zich wachten. Gooba richt zich op alle haters die kritiek op hem hadden.

De grootste hits van de wereld check je wekelijks in de Global Top 40.