Wereldhits: Loop Niet Weg ook knaller op Curaçao en Bonaire

- Hitlijsten

 SAINt JHN Kris Kross Amsterdam J Balvin Robin Schulz Alida Tino Martin Emma Heesters
Emma Heesters

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje op Curaçao en Bonaire en in Noorwegen, Italië, Spanje en Zwitserland.

Curaçao en Bonaire
LOOP NIET WEG – Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters
In de hitlijst van Curaçao en Bonaire staat Muevelo van Nicky Jam en Daddy Yankee stevig op de eerste plaats. Daaronder verslaat Dua Lipa Blinding Lights van The Weeknd, door met Physical van 3 naar 2 te stijgen. Daardoor moet de Canadees het nu doen met de derde plaats. What A Man Gotta Do van de Jonas Brothers gaat van 5 naar 4 en Smoorverliefd van Snelle gaat de omgekeerde weg naar 5. Er zijn twee nieuwelingen in de top 10: Birthday van Anne-Marie stijgt van 14 naar 10 en Loop Niet Weg van Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters gaat van 15 naar 9.

Noorwegen
KALLER PÅ DEG – TIX
In Noorwegen is The Weeknd zijn nummer 1-positie kwijt. Blinding Lights valt daar terug naar de tweede plek. Kaller På Deg van TIX knalt dan weer van 10 naar 1. Het is voor de Noorse Andreas Haukeland, zoals TIX echt heet, zijn tweede nummer 1-hit. Vorig jaar stond hij namelijk ook al op de eerste plek, maar toen met de track Jeg vil ikke leve. Kaller På Deg is bovendien zijn derde top 10-hit. Op nummer 3 staat Svag van Victor Leksell, terwijl we op nummer 4 K-391, Alan Walker en Ahrix vinden met End Of Time.

Italië
ROSES (IMANBEK REMIX) – SAINt JHN
In Italië zit er geen beweging in de top 4 en dus staat Bando van Anna nog op 1 en vinden we op 2 en 3 twee tracks van de 26-jarige, Italiaanse rapper Ghali: Good Times op de tweede plek en Boogieman (met Salmo) op de derde plek. Nummer 4 is voor Ringo Starr van Pinguini Tattici Nucleari. De Imanbek remix van Roses van SAINt JHN maakt deze week een megasprong in de Italiaanse hitlijst. De track knalt van 55 naar 31. Niet alleen in Italië gaat het nummer hard, ook in onder andere de UK is het een populaire track. Sterker nog: in de Official Singles Chart staat Roses op de eerste plek.

Spanje
ROJO – J Balvin
De top 3 in Spanje zit muurvast. Tusa van Karol G en Nicki Minaj blijft de nummer 1 van het land. Op de tweede plaats blijft Bad Bunny plakken met La Defícil en nummer 3 is nog altijd voor Tattoo van Rauw Alejandro. Het is J Balvin die de top 5 komt opschudden, want zijn Rojo stijgt lekker door naar 4. De Colombiaan bracht afgelopen week zijn album Colores uit en alle tracks daarvan hebben een kleur als titel gekregen. Amarillo kon je afgelopen week al in onze rubriek New Releases checken. De video van Rojo moet je ook even zien. Een flink verminkte J Balvin maakt daarin onder andere een ziekenhuis onveilig. Ignorantes van Bad Bunny en Sech zakt naar de vijfde plek in Spanje.

Zwitserland
IN YOUR EYES – Robin Schulz feat. Alida
Blinding Lights van The Weeknd staat net als in Nederland ook in Zwitserland stevig aan de top, gevolgd door Dance Monkey van Tones And I op de tweede plek. De hoogste nieuwe binnenkomer in de Zwitserse hitlijst is deze week te vinden op de derde plek: Berlin van Samra en Capital Bra. De Duits-Libanese rapper en de Duits-Oekraïense rapper komen deze week ook hoog binnen in Duitsland, waar Berlin op de tweede plek begint. Roses van SAINt JHN stijgt van 6 naar 4 en op 5 vinden we Some Say van Nea. Robin Schulz en Alida knallen deze week de top 10 binnen: In Your Eyes schiet van 17 naar 10.

Foto: YouTube