Wereldhits: Jason Derulo terug in Noorse hitlijst dankzij TikTok

- Hitlijsten

 Maluma Nicki Minaj 6ix9ine Anuel AA Jason Derulo
Jason Derulo

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Duitsland, Noorwegen, Ierland, Colombia en België (Vlaanderen).

Duitsland
ÜBERMORGEN – Mark Forster
Doe je gordel om, want we rijden eerst richting Duitsland. Daar wordt de nummer 1 van vorige week, Boot van Apache 207, keihard onttroond. Die track moet deze week genoegen nemen met de vierde plaats. Het is Emotions van Ufo361 dat van 10 naar 1 knalt. Airwaves van Pashanim stijgt ondertussen van 3 naar 2 en ook DaBaby en Roddy Ricch gaan omhoog: Rockstar is nu nummer 3. Fame van Apache 207 blijft net zo 5 als vorige week. De Duitse zanger Mark Forster heeft in zijn thuisland al 12 hits in de top 40 van de hitlijst op zijn naam staan. Chöre en Au Revoir (met rapper Sido) zijn tot nu toe zijn grootste klappers. Allebei kwamen ze tot nummer 2. Übermorgen is hard op weg om daarbij in de buurt te komen. De track gaat deze week van 12 naar 7.

Noorwegen
SAVAGE LOVE – (LAXED – SIREN BEAT) – Jawsh 685 x Jason Derulo
Al wekenlang domineert Svag van Victor Leksell de Noorse hitlijst en ook deze week staat het nummer op de eerste plek. Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch moet het daardoor met de tweede plaats blijven doen, terwijl Blinding Lights van The Weeknd weer een beetje wint en op 3 terechtkomt. Fredag van Staysman & Lazz en Ringnes-Ronny levert een plaats in en landt daardoor op nummer 4. Jawsh 685 en Jason Derulo is de hoogste binnenkomer van deze week en vliegt binnen op de vijfde plek. De track is een regelrechte hit op TikTok, waar Jason Derulo ook flink op actief is. Jason heeft zich de afgelopen maanden sowieso toegelegd op zijn socials: op Instagram laat hij zijn volgers ook meegenieten van zijn belevenissen thuis.

België (Vlaanderen)
NOOIT ALLEEN – Niels Destadsbader
Door naar onze zuiderburen. Daar staat onze eigen Jake Reese weer op nummer 1 met Regi en OT met Kom Wat Dichterbij. Blinding Lights van The Weeknd blijft stevig op de vijfde plek staan, terwijl Topic en A7S met Breaking Me van 5 naar 3 stijgen. Daardoor moeten DaBaby en Roddy Ricch een plek inleveren met Rockstar, dat op 4 terechtkomt. Lady Gaga en Ariana Grande zitten weer in de lift en stijgen van 7 naar 5 met Rain On Me. Niels Destadsbader is in Nederland vooral bekend als tv-presentator, maar in België heeft hij al 16 hits in de Ultratop 50 op zijn naam staan en verkoopt hij met gemak het Antwerpse Sportpaleis uit. Zijn nieuwste track Nooit Alleen is nieuw op 9 en daarmee scoort de zanger uit Kortrijk zijn tweede top 10-hit.

Ierland
TROLLS – 6ix9ine & Nicki Minaj
In Ierland zit er geen beweging in de top 3. Dat betekent dat Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch nog op nummer 1 staan, Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande op 2 blijft plakken en dat Rover van Simba en DTG de derde plek blijft bezetten. Watermelon Sugar van Harry Styles klimt van 6 naar 4 en kan de top 3 al ruiken. Voor Topic en A7S is dat niet aan de orde, want Breaking Me blijft op 5 staan. De hoogste binnenkomer in de Ierse chart vinden we op de twaalfde plek en is afkomstig van 6ix9ine en Nicki Minaj. Het is de tweede track die de rapper uitbrengt, sinds hij weer op vrije voeten is. De release van de track was eigenlijk op 29 mei, maar de rapper vond het niet gepast om de track vlak na de dood van George Floyd uit te brengen. Op 12 juni verscheen het nummer bij de streamingdiensten.

Colombia
LA JEEPETA (REMIX) – Nio Garcia ft. Anuel AA & Myke Towers
We sluiten af in het warme Colombia. Daar staat AMDV van Maluma al een aantal weken op de eerste plek. Ook Tattoo van Rauw Alejandro blijft staan, maar dan wel op de tweede plek. Me Enamora van Mau & Ricky stijgt dan weer van 4 naar 3, waardoor Se Me Olvido van Christian Nodal naar de vierde plaats daalt. De remix van La Jeepeta van Nio Garcia, Anuel AA en Myke Towers schiet de top 5 in, want de track gaat van 10 naar 5. Nio Garcia ken je misschien vooral van zijn track Te Boté, dat in 2017 flink scoorde in de Spaanstalige landen en Zuid-Amerika. Op La Jeepeta hoor je Anuel AA, die je kent van zijn Top 40-hit China, en Myke Towers. De 26-jarige Myke Towers is een Puerto Ricaanse rapper, die de laatste jaren pas echt is doorgebroken. Hij werkte onder andere al samen met Bad Bunny en Becky G.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: Instagram / @jasonderulo