Wereldhits: Harry Styles terug in Australische chart

- Hitlijsten

 Young Thug Chris Brown Harry Styles Ariana Grande Lady Gaga
Harry Styles

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Zwitserland, Australië, Denemarken, Nieuw-Zeeland en Noorwegen.

Zwitserland
RAIN ON ME – Lady Gaga & Ariana Grande
Bijna overal in de wereld denderen Lady Gaga en Ariana Grande de hitlijsten binnen. Ook in Zwitserland, waar het duo al meteen in de top 10 debuteert. Rain On Me is nieuw op 6. Desondanks is het niet de hoogste binnenkomer in de Zwitserse chart. Dat is Roadrunner van Bonez MC, dat niew is op 2. Daarmee is het een bedreiging voor Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch, want de Amerikanen blijven de eerste plek bezetten. Komm Komm van Capital Bra komt binnen op 3, terwijl Roses van SAINt JHN en Imanbek juist een plek moet inleveren en op 4 terechtkomt. Voor Blinding Lights van The Weeknd lijkt het nu echt over: het nummer valt van 2 naar 5, maar al eerder bleek dat het nummer van de Canadees over meerdere levens beschikte…

Australië
WATERMELON SUGAR – Harry Styles
Net als in Zwitserland staat ook in Australië Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch op de eerste plek. De Amerikanen hebben er wel flinke concurrentie bijgekregen van Lady Gaga en Ariana Grande, want Rain On Me vliegt binnen op de tweede plek. Dat is slecht nieuws voor The Weeknd en SAINt JHN en Imanbek, want zij moeten inleveren. Roses is nu de nummer 3 van het land, terwijl Blinding Lights nu op 4 staat. Say So van Doja Cat blijft stevig op 5 staan. Harry Styles stond met Watermelon Sugar al eens in de Australische hitlijst, maar heeft nu met de track een re-entry te pakken op nummer 19. Dat zal mede door de zomerse en soms wat dubbelzinnige video van het nummer komen, die volledig is opgedragen aan het aanraken van mensen. Wat missen we dat toch!

Denemarken
SOL OVER KØBENHAVN – City Bois ft. Kesi
City Bois gaat met hun track met Kesi van 7 naar 6 in de Deense Top 40. Het duo bestaat uit Anthon Knudtzon en Thor Farlov. Beide zijn ze afkomstig uit Gentofte en ze deden ook samen mee aan de Deense X Factor, waar ze als vierde eindigden. De twee hebben al 20 hits in de Deense Top 40 op hun naam staan. Sol over København stond al een tijdje terug op 2, maar wint deze week dus aan populariteit. Kiki van Lolo en Gilli is nieuwe op de eerste plek van de lijst en ook op nummer 2 is er nieuwe track: Tilbage van Kesi en Hennedub. DaBaby en Roddy Ricch blijven met Rockstar staan op 3. Ondertussen valt The Weeknd met Blinding Lights van 2 naar 4, maar dat is nog niets vergeleken met het verlies van Tættere End Vi Tror van P3, Tessa, Christopher, Lukas Graham, Jada, Benjamin Hav, Clara en Don. Dat nummer zakt van 1 naar 5.

Nieuw-Zeeland
GO CRAZY – Chris Brown & Young Thug
Gaga en Ariana zetten ook in Nieuw-Zeeland de top 3 op zijn kop. Dat heeft nog geen gevolgen voor Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch, want die track blijft de nummer 1 van het land. Rain On Me is zelf nieuw op 2 en Roses van SAINt JHN en Imanbek blijft op 3 plakken. Stuck With You van Ariana Grande en Justin Bieber stond vorige week nog trots op de tweede plek, maar zakt nu alweer naar de vierde plek. Blinding Lights van The Weeknd zakt ook, maar slechts met één plek. Daardoor staat de Canadese superster nu op de vijfde plaats. Chris Brown en Young Thug brachten onlangs Go Crazy uit en dat nummer schuifelt eigenlijk geruisloos ons land voorbij. In Nieuw-Zeeland zijn ze er wel weg van en dat blijkt ook uit de enorme sprong die de track maakt: van 24 naar 9. Dat succes komt misschien ook wel door de #GoCrazyChallenge. Chris wil dat zoveel mogelijk mensen hun dansmoves showen op zijn nummer.

Noorwegen
IN YOUR EYES – The Weeknd
In de Noorse hitlijst zit er geen beweging in de top 4. Dat betekent dat Svag van Victor Leksell op nummer 1 blijft staan en dat Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch de tweede plaats in handen houdt, Blinding Lights van The Weeknd blijft steken op de vierde plek en nummer 5 is nog steeds voor Sykepleierinnen (Sykehuset 2020) van El Papi. Het is goed mogelijk dat er volgende week wel beweging komt in de top 4, want In Your Eyes van The Weeknd stijgt van 13 naar 6 met In Your Eyes. Daarmee zou de Canadees met twee hits in de top 5 kunnen komen. Ook in Noorwegen start Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande in de top 10, want de sterren komen op 7 de lijst binnen.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube