Wereldhits: Ghost scoort al in Australië

- Hitlijsten

 Gabry Ponte Prezioso Lum!x Justin Bieber
Wereldhits: Ghost scoort al in Australië

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Duitsland, Denemarken, Nieuw-Zeeland en Australië.

Duitsland: GUAPA – Raf Camora
We starten deze week bij onze oosterburen, waar Shivers van Ed Sheeran de eerste plek betreedt. De track stijgt van 4 naar 1 en neemt de koppositie over van Kapitel II Vodka (2sad2disco) van Apache 207, dat van 1 naar 11 valt. Heat Waves van Glass Animals wint een plek en komt op 2 terecht en daaronder valt Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber juist een plek terug naar 3. Bad Habits van Ed Sheeran stijgt van 5 naar 4 en ook Lost Frequencies en Calum Scott zitten in de lift: Where Are You Now klimt van 7 naar 5. De hoogste nieuwkomer vinden we deze week al op 8: Guapa van RAF Camora. Guapa is de 28e top 10-hit in Duitsland voor de Zwitserse rapper die eigenlijk Raphael Ragucci heet. Van die 28 top 10-hits kwamen er overigens vier op nummer 1 terecht, waaronder Blaues Licht en 2CB.

Denemarken: THUNDER – Gabry Ponte feat. Prezioso & Lum!x
We nemen de trein en stappen vervolgens uit in het prachtige Kopenhagen. In de Deense chart worden Ed Sheeran en The Kid Laroi en Justin Bieber afgestopt door twee Denen: Tobias Rahim en Andreas Odbjerg. Hun Stor Mand stijgt deze week van 4 naar 1 verstoot Bad Habits van de eerste plek. Daardoor moet die andere Ed Sheeran-track ook een stap terugdoen en genoegen nemen met de derde plek. The Kid Laroi en Justin Bieber gaan van 3 naar 4 en Benny Jamz, Gilli, Kesi en B.O.C. blijven met Ibiza plakken op de vijfde plek. De snelste stijger komt deze week op naam van Gabry Ponte, Prezioso en Lum!x. Thunder staat momenteel in Nederland op 30, maar gaat in Denemarken van 32 naar 18.

Nieuw-Zeeland: SEDUCE – Russ feat. Capella Grey
Een warme bries streelt je gezicht in Nieuw-Zeeland, waar Cold Heart van Elton John en Dua Lipa op nummer 1 staat. Love Nwantiti (Ah Ah Ah) van CKay blijft net zo 2 als vorige week, terwijl Industry Baby van Lil Nas X en Jack Harlow van 4 naar 3 stijgt. Stay zakt van 3 naar 4 en Bad Habits houdt zich vast aan de vijfde plaats. Op 23 is Seduce van Russ en Capella Grey de hoogste nieuwkomer. Achter Russ gaat de Amerikaan Russell Vitale schuil. De 29-jarige rapper is vooral bekend van kleine hits in het buitenland, zoals What They Want, Losin’ Control en Best On Earth (met Bia). Hij werkt op Seduce samen met Capella Grey, die in het echt door het leven gaat als Curtis Jackson II. Hij produceerde en schreef al eerder tracks voor onder anderen Chris Brown. Dat is goed terug te horen op Seduce, dat ook op TikTok lekker gaat.

Australië: GHOST – Justin Bieber
Vanuit Nieuw-Zeeland is het een kleine stap naar Australië. De top 3 in dat land zit muurvast en dat betekent dat The Kid Laroi en Justin Bieber opnieuw op nummer 1 staan met Stay, Cold Heart van Elton John en Dua Lipa op 2 blijft plakken en dat Bad Habits van Ed Sheeran geen afscheid kan nemen van de derde stek. Ed nadert zijn eerdere hit nu wel met Shivers, dat van 5 naar 4 gaat en Heat Waves van Glass Animals naar de vijfde plek duwt. Happier Than Ever van Billie Eilish is verder de enige track die winst boekt binnen de top 10: het nummer gaat van 9 naar 7. De hoogste nieuwkomer is voor één van de twee acts die ook op nummer 1 staat. Ghost van Justin Bieber verscheen afgelopen week pas officieel als single, maar ging in Australië al erg hard. Dat blijkt ook uit de binnenkomst van de track op nummer 28. In de clip van het nummer, dat ook is uitgebracht ter promotie van The Complete Edition van het album Justice, speelt actrice Diane Keaton een belangrijke rol.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube