Wereldhits: Duitsland valt voor zomerse hit van Pashanim

- Hitlijsten

 Ariana Grande Justin Bieber SAINt JHN
Mahmood

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Duitsland, Spanje, op Curaçao en Bonaire, in Canada en in Italië.

Duitsland
AIRWAVES – Pashanim
We trappen af in Duitsland. Bij onze oosterburen blijft Fame van Apache 207 op de eerste plek staan. De hoogste binnenkomer vinden we op de tweede plek. De zomer komt eraan en dat betekent ook dat er zomerse tracks in de charts komen. Airwaves van Pashanim is daar een goed voorbeeld van. De 20-jarige rapper, die in het echt Can Bayram heet, opereert al een tijdje in de undergroundscene, maar breekt nu door met een track die ook bij het grote publiek goed valt. Airwaves gaat over chillen in de straten van Berlijn, waarbij je praat over voetbal, over vrouwen en natuurlijk proost met je vrienden. De video is uiteraard voor de coronauitbraak gefilmd. De gehele top 3 van Duitsland bestaat deze week uit hiphop van eigen bodem. Emotions van Ufo361 blijft namelijk plakken op de derde plek. Ook de vierde plek is voor Duitse acts: Geht Nicht Gibs Nich van KC Rebell en Summer Cem valt daar nieuwe binnen. Blinding Lights van The Weeknd blijft ondertussen stevig de vijfde plaats in handen houden.

Spanje
PA’ ROMPERLA – Bad Bunny x Don Omar
In de top 5 van Spanje staan deze week maar liefst drie nieuwe tracks en ze zijn allemaal afkomstig van Bad Bunny. De Puerto Ricaanse rapper heeft met Las que no iban a salir een nieuw album uit en daar hebben de Spanjaarden blijkbaar wel oren naar. Pa’ Romperla mag beginnen op de eerste plaats. Het is een track die Bad Bunny met Don Omar heeft gemaakt en die kennen we dan weer van dé zomerhit van 2011, Danza Kuduro. Een deel van de nummers van zijn album nam de rapper op in quarantaine. Nunca Estoy van C. Tangana zakt door het geweld van Bad Bunny naar de tweede plek en op nummer 3 vinden we het volgende nummer van de Puerto Ricaan, Más De Una Cita, waarop ook Zion en Lennox te horen zijn. Op nummer 4 staat dan Bad Con Nicky, waarop de rapper te horen is met Nicky Jam. Favorito van Camilo besluit de top 5, door een aantal plekken te winnen.

Curaçao en Bonaire
ROSES (IMANBEK REMIX) – SAINt JHN
Door naar het Caraïbisch gebied. In de hitlijst van Curaçao en Bonaire staan Benee en Gus Dapperton op de eerste plek met Supalonely. Maar Doja Cat heeft hen met Say So in het vizier: de Amerikaanse gaat van 3 naar 2 en hijgt het duo nu in hun nek. Breaking Me van Topic en A7s is ook al aan de winnende hand en wint net als Say So een plek. Het houdt niet op, want ook Dua Lipa stijgt met Break My Heart deze week. Ze gaat van 5 naar 4 en door al die stijgers moet onder andere 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle flink inleveren: het nummer valt van 2 naar 5. Grote stijger in de lijst is Roses van SAINt JHN en Imanbek. Het duo schiet van 22 naar 8 en daarmee kan het duo opnieuw een top 10-hit bijschrijven, want in de rest van de wereld staat Roses ook nog steeds hoog genoteerd.

Canada
STUCK WITH U – Ariana Grande & Justin Bieber
Vorige week bereikte Stuck With U van Ariana Grande en Justin Bieber al de eerste plaats in Nieuw-Zeeland en nu gebeurt dat ook in het thuisland van The Biebs, Canada. De twee supersterren worden op de voet gevolgd door 6ix9ine die met Gooba ook nieuw is in de Canadese chart, maar op de tweede plek de lijst binnenkomt. The Weeknd valt met Blinding Lights van 1 naar 3 en op 4 blijven SAINt JHN en Imanbek met Roses zitten. Say So van Doja Cat (inclusief de remix met Nicki Minaj) daalt van 3 naar 5.

Italië
MOONLIGHT POPOLARE – Mahmood & Massimo Pericolo
Vorige week checkte je hier nog de Belgische Loïc Nottet, die weer een flinke hit te pakken had in zijn thuisland. In Italië doet een andere artiest die we kennen van het Eurovisiesongfestival het lekker. We komen hem straks op 3 tegen, maar eerst naar de top van de Italiaanse hitlijst. Daar staat een nieuwe track op 1 en dat is Spigoli van Carl Brave, Mara Sattei en Tha Supreme. Het nummer schiet van 30 naar 1. Op 2 is Fedez nieuw met Problemi Con Tutti (Giuda) en daaronder vinden we dan Mahmood en Massimo Pericolo. De Songfestivalhunk en de Italiaanse rapper zijn nieuw op 3 met Moonlight Popolare. Mahmood lucht zijn hart in de track en verhaalt over zijn jeugd zonder vader en over zijn weg naar succes, die niet kaarsrecht omhoog liep. Good Times van Ghali stijgt van 6 naar 4 en ook Fiori Di Chernobyl van Mr. Rain gaat weer omhoog en wel van 11 naar 5.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: Instagram / @canonulldreinull