Wereldhits: Davina Michelle en Snelle ook op 1 op Curaçao en Bonaire

- Hitlijsten

 Surfaces Snelle
Davina Michelle

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje op Curaçao en Bonaire en in Duitsland, Mexico, Canada en Schotland.

Curaçao en Bonaire
17 MILJOEN MENSEN – Davina Michelle & Snelle
Ook op Curaçao en Bonaire, landen die de toerismebranche hebben zien instorten door de coronacrisis, hebben Davina Michelle en Snelle nu een nummer 1-hit te pakken. 17 Miljoen Mensen schiet van 12 naar nummer 1. Daarmee duwt het duo Physical van Dua Lipa naar de tweede plaats. Benee en Gus Dapperton huppelen met Suapalonely van 7 naar 3, terwijl Loop Niet Weg van Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters van 2 naar 4 zakt. Nummer 5 is In Your Eyes van Robin Schulz en Alida. De track valt vanaf de derde plek naar beneden.

Duitsland
365 Tage – Samra & Capital Bra
Al weken wordt de Duitse hitlijst aangevoerd door The Weeknd en ook deze week weet Blinding Lights niet van wijken. Drake lijkt de meest prominente kandidaat om de Canadees van de eerste plek te verstoten, want zijn Toosie Slide wint een plek en komt nu op 2 terecht. Ook de Imanbek-remix van Roses van SAINt JHN gaat omhoog en schiet van 5 naar 3. De hoogste binnenkomer is afkomstig van Samra en Capital Bra. Die laatste Oekraïens-Duitse rapper is mateloos populair bij onze oosterburen en dat blijkt ook uit de cijfers: hij heeft daar al 18 nummer 1-hits weten binnen te slepen. 365 Tage is niet zijn eerste samenwerking met de Libanees-Duitse rapper Samra. Eerder stonden onder andere Fightclub, Wir Ticken, Wieder Lila, Tilidin en Zombie ook al in de top 10.

Mexico
RESISTIRÉ – Various Artists
Ook in Mexico is Blinding Lights van The Weeknd lijstaanvoerder. De track gaat van 3 naar 1 en ook de nummer 2 is voor een stijger. Roses van SAINt JHN en Imanbek klimt twee plekken omhoog. Dit alles gaat ten koste van Bella Ciao van Manu Pilas. Hij kwam vorige week nog op de eerste plek binnen, maar zijn nummer 1-avontuur blijkt van korte duur. Ook Say So van Doja Cat moet inleveren. De Amerikaanse duikelt van 2 naar 4. Death Bed van Powfu en beabadoobee blijft plakken op 5. Net als in verschillende andere landen heeft ook in Mexico een aantal artiesten een track opgenomen om geld op te halen voor de bestrijding van het coronavirus. Op Resistiré hoor je artiesten als Aída Cuavas, Cristian Castro, Belinda en Gloria Trevi. Het nummer is nieuw op 13.

Canada
SUNDAY BEST – Surfaces
In zijn thuisland heeft The Weeknd ook al de eerste plaats in handen. Blinding Lights staat daar voor de vierde week op nummer 1. Ex-nummer 1 The Box van rapper Roddy Ricch is net zo 2 als vorige week. Na 24 weken in de lijst weet Dua Lipa toch nog een plekje te winnen en daarmee komt de zangeres op de derde plek terecht met Don’t Start Now. Doja Cat weet met Say So evenveel winst te boeken, maar zij moet het deze week met een vierde plaats doen. Toosie Slide van Drake verliest dan weer twee plaatsen en valt daardoor terug naar 5. Sunday Best van Surfaces stijgt van 17 naar 14. Het Amerikaanse duo, bestaande uit Forrest Frank en Colin Padalecki, verovert in meerdere landen de hitlijsten met de track. In Nieuw Zeeland en Australië was het al een top 10-hit en in onder andere België, Ierland en Litouwen werd de top 20 bereikt. In Canada stond Sunday Best al eens op 8.

Schotland
YOU’LL NEVER WALK ALONE – Michael Ball, Capt. Tom Moore & The NHS Voices Of Care Choir
We meldden eerder al dat de 99-jarige Captain Tom Moore op nummer 1 staat in de UK, maar de veteraan weet hetzelfde kunstje te flikken in Schotland. You’ll Never Walk Alone, dat hij samen met zanger Michael Ball en The NHS Voices Of Care Choir maakte, is de hoogste binnenkomer in de Schotse hitlijst en debuteert op 1. De complete top 3 is overigens nieuw, want op de tweede plek vinden we sterren als Dua Lipa, Ellie Goulding en Rita Ora, die te horen zijn op Times Like These van de Live Lounge Allstars. De opbrengsten van deze track gaan onder andere naar Children In Need. Nummer 3 is voor Beth Porce, die met haar Britain’s Got Talent-auditienummer You Taught Me What Love Is de harten van het publiek stal. Door al deze nieuwkomers klapt Blinding Lights van The Weeknd van 2 naar 4 en zakt Physical van Dua Lipa van 4 naar 5.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!

Foto: YouTube