Wereldhits: Ava Max scoort in Zwitserland met Kings And Queens

- Hitlijsten

 Ava Max StaySolidRocky
Ava Max

Iedere week nemen we je in Wereldhits mee op reis door de hitlijsten in het buitenland. Wat zijn daar de populairste tracks van dit moment? Wat zijn de meest opvallende verschuivingen? Deze week nemen we een kijkje in Zwitserland. Oostenrijk, Nieuw-Zeeland, Canada en Denemarken.

Zwitserland
KINGS AND QUEENS – Ava Max
Deze keer is Zwitserland ons startpunt. Snuif de geur van de Alpen maar op en hoor in de verte de klanken van Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch, want die track staat opnieuw bovenaan. Blinding Lights van The Weeknd wint weer een plekje en wisselt met Roses van SAINt JHN en Imanbek, dat naar de derde plaats daalt. Boot van Apache 207 mag op de vierde plek beginnen. De populaire Duitse rapper komt in zijn thuisland nog hoger binnen: hij is daar nieuw op 1. Ava Max heeft er deze week goed de vaart in. De zangeres scoort in Nederland momenteel een hit met Salt, maar de rest van Europa gaat momenteel los op Kings And Queens. Het nummer schiet in de Zwitserse hitlijst van 9 naar 5.

Oostenrijk
NEVER LET ME DOWN – Vize & Tom Gregory
We schuiven door naar buurland Oostenrijk. Daar is de hoogste binnenkomer meteen ook de nieuwe nummer 1. In Meinem Benz van Ak Ausserkontrolle en Bonez MC is in Duitsland de koppositie kwijt aan Boot van Apache 207, maar komt in de Oostenrijkse lijst gewoon op de eerste plaats binnen. Dat is pech voor Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch, dat dicht bij een volgende nummer 1 in de wereld was. De track wint wel, maar stijgt van 4 naar 2. Roses van SAINt JHN en Imanbek blijft op 3 plakken en de nummer 1 van vorige week, Roadrunner van Bonez MC, is nu terug te vinden op 4. Blinding Lights van The Weeknd sluit de top 5 af, door een plek te stijgen en op 5 te landen. Één van de nieuwkomers in de top 40 van de Oostenrijkse lijst is Never Let Me Down van Vize en Tom Gregory. De Duitse producers van Vize brachten afgelopen week nog een track uit met Afrojack en maakten remixes voor onder anderen Alan Walker en Sam Feldt. Tom Gregory is een Britse singer-songwriter uit Blackpool, die in Hamburg werkt. Hij deed in 2012 mee aan The Voice UK, maar kwam helaas niet ver.

Nieuw-Zeeland
THIS CITY – Sam Fischer
Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch is net als in heel veel andere landen de nummer 1 in Nieuw-Zeeland, maar de twee rappers voelen nu toch wel de hete adem van Chris Brown en Young Thug in hun nek. Go Crazy stijgt van 3 naar 2 en laat Roses van SAINt JHN en Imanbek naar de derde plek vallen. In The Air van L.A.B. blijft net zo 4 als vorige week en Blinding Lights wint net als in Zwitserland en Oostenrijk een plekje en komt weer in de top 5 terecht. Één van de snelle stijgers deze week is This City van Sam Fischer, dat van 27 naar 20 snelt. De 28-jarige zanger komt uit Sydney en is al jaren bezig in de Australische muziekscene, waar hij onder meer achtergrondzanger was. Terwijl hij dat deed, had hij al plannen om zelf muziek uit te brengen en dus was hij naast zingen ook nog bezig met het schrijven van tracks. Ondertussen schreef hij ook nog nummers voor artiesten als Ciara, Jessie J en Andy Grammer. This City is nu zijn grote doorbraak als artiest.

Canada
PARTY GIRL – StaySolidRocky
Canada heeft een nieuwe nummer 1. Rain On Me van Lady Gaga en Ariana Grande is verstoten door Roses van SAINt JHN en Imanbek. De remix van de track van de rapper gaat van 3 naar 1 en duwt de twee supersterren naar de vierde plek. Rockstar van DaBaby en Roddy Ricch gaat twee plaatsen omhoog en staat nu vlak achter Roses. Dat betekent wel dat Blinding Lights van The Weeknd moet inleveren en van 2 naar 3 gaat. Say So van Doja Cat en Nicki Minaj blijft stevig vasthouden aan de vijfde plek. Party Girl van StaySolidRocky was afgelopen week bij ons de hoogste binnenkomer in de Tipparade, maar in de Canadese chart gaat de Amerikaan al heel hard. Het succes van Party Girl komt mede door TikTok, waar het – net als heel veel tracks tegenwoordig – vaak werd gebruik onder de korte filmpjes.

Denemarken
SOLSKIN 2.0 – ZK
Terug naar Europa. In Denemarken zit de top van de hitlijst zo vast als wat: de complete top 6 verroert geen vin. Dat betekent dat Rockstar de nummer 1 blijft, Tilbage van Kesi en Hennedub op 2 staat en dat Kiki van Lolo en Gilli stevig op 3 blijft. Blinding Lights van The Weeknd is te vinden op de vierde plek en de top 5 wordt besloten door Avatar van Node en Larry 44. De hoogste binnenkomer komt op naam van de Deense rapper ZK, oftewel Zaman Kilic. Hij bracht in 2017 de track Solskin al uit en heeft daar nu een nieuwe, zomerse versie van gemaakt. Dat valt zichtbaar in de smaak bij de Denen, want het nummer is nieuw op 13.

De grootste hits van de wereld check je iedere week in de Global Top 40!