Wellerman voor de tweede week op 1

- Hitlijsten

 Nathan Evans Dua Lipa Ava Max Maan Snelle P!nk Riton Nightcrawlers Mufasa & Hypeman The Kid Laroi
Wellerman voor de tweede week op 1

Wellerman (220Kid x Billen Ted Remix) van Nathan Evans mag zich voor de tweede week de populairste track van Nederland noemen. De Schot houdt de concurrentie ook deze week achter zich in de Nederlandse Top 40.

Het is een ‘eeuwigheid’ geleden dat er een ‘man’ deel uitmaakte van een titel op de eerste plek van de Top 40. Wellerman volgt op Stan The Gunman, waarmee Hank The Knife in 1975 één week op nummer 1 stond. Hiervoor was het in datzelfde jaar ook nog raak via Stand By Your Man van Tammy Wynette. Nathan Evans heeft een aardige voorsprong op de rest van de top 5, waarin de nodige verschuivingen zijn. The Kid Laroi weet met Without You een plek te winnen ten koste van Drivers License waarmee Olivia Rodrigo nu naar nummer 3 zakt. The Business klimt een plekje naar nummer 4. De hit van Tiësto komt deze week op nummer 84 in het overzicht van de grootste hits die ons land ooit heeft gekend. De winst van de track gaat wel ten koste van Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs, dat naar de vijfde plek duikelt.

Snelle en Maan zijn nieuw op 9
De top 10 zit verder aardig vast, al knallen Snelle en Maan met Blijven Slapen nieuw binnen op de negende plek. Zowel de zanger (In De Schuur, met Ronnie Flex), als de zangeres (Als Ik Je Weer Zie, met Thomas Acda, Paul De Munnik en Typhoon) stonden al in de Top 40. De vorige keer dat een hit op nummer 9 wist binnen te komen, was in oktober 2019. Toen mocht Lippenstift op die positie beginnen. Grappig genoeg, was Snelle ook op die track van Marco Borsato en John Ewbank te horen. Maan treedt in de voetsporen van Davina Michelle, die vorig jaar de laatste Nederlandse zangeres was met twee gelijktijdige top 10-noteringen (17 Miljoen Mensen en Beat Me). Blijven Slapen laat Anyone van Justin Bieber van 9 naar 10 zakken en heeft nu Als Ik Je Weer Zie (van 7 naar 6), All We Got van Robin Schulz en Kiddo (van 6 naar 7) en Love Not War (The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka (op 8 blijven plakken) nog boven zich.

Dua Lipa en Ava Max op 100%
Riton, Nightcrawlers en Mufasa & Hypeman voeren de druk op Justin Bieber en op Meduza en Dermot Kennedy (#12) op. Friday (Dopamine Re-Edit) schiet van 18 naar 12 en lijkt daarmee hard op weg naar de top 10. Ook Ven Ven van Rolf Sanchez (van 19 naar 16) en We’re Good van Dua Lipa (van 21 naar 18) stijgen lekker door. Daarmee heeft de zangeres nu haar zeventiende top 20-hit te pakken en dat zorgt ervoor dat ze een 100% score pakt. Al haar 17 Top 40-hits eindigden namelijk niet lager dan de twintigste positie. Ook Ava Max heeft nog zo’n indrukwekkende score. My Head & My Heart is haar 8e Top 40-hit en die stijgt nu van 23 naar 20. Geen hit van de Amerikaanse piekte lager dan de 20e stek.

P!nk maakt jacht op 24e top 20-notering
Achter deze dames doen P!nk en Willow Sage Hart goede zaken. Cover Me In Sunshine wint 7 plekken en komt terecht op 22. Je hebt altijd baas boven baas: mocht het nummer de komende tijd in de top 20 weten te geraken, dan is het voor P!nk haar 24e notering in de top 20. Maar zij is dan ook al sinds het jaar 2000 bezig en staat al op 37 Top 40-hits… Onder het familieonderonsje vinden we nog één grote stijger. Miss You van Tungevaag, Sick Individuals en Marf sprint van 37 naar 29.

Binnenkomers
Naast Blijven Slapen van Maan en Snelle zijn er nog drie andere nieuwkomers in de Nederlandse Top 40 van deze week. Bed van Joel Corry, Raye en David Guetta start op 39. Guetta is de tweede man ooit die 50 hits weet te scoren en met dat aantal evenaart hij het aantal hits van Michael Jackson. Er zijn slechts twee acts met meer Top 40-hits: Madonna en BZN scoorden er 55. Girl Like Me van Black Eyed Peas en Shakira is nieuw op 38 en 501 van Bilal Wahib en Ronnie Flex komt op 28 binnen in de lijst. Het is voor Bilal zijn tweede Top 40-hit, maar voor Ronnie al zijn 23e. Hij nestelt zich daardoor bij 23 andere Nederlandse acts die zo vaak (of nog vaker) in de lijst stonden. Bij die namen zien we ook Armin van Buuren (bezig aan hit #37), Tiësto (bezig aan hit #25) en Martin Garrix (bezig aan hit #23). Alles over deze nieuwelingen lees je hier.

De complete Top 40 bekijk je hier.

Foto: YouTube