WAP 3e week op 1 in Global Top 40

- Hitlijsten

 Cardi B Megan Thee Stallion
WAP 3e week op 1 in Global Top 40

Voor de derde achtereenvolgende week hebben Cardi B en Megan Thee Stallion de eerste plaats te pakken in de Global Top 40.

Vorige week leek het er even op dat BTS een serieuze bedreiging vormde voor WAP want Dynamite steeg met 20 plaatsen winst naar nummer 2. Deze week zien we dat de Zuid-Koreanen al weer afhaken in de strijd om de eerste plaats. Achter Cardi B en Megan Thee Stallion is nu Hawái van Maluma de voornaamste concurrent op nummer 2. In de lijst weten twee tracks de meeste winst te pakken door tien plaatsen te stijgen. Dat doen zowel Mood Swings (van Pop Smoke en Lil Tjay) op nummer 13 en Mood (van 24kGoldn en Iann Dior) op nummer 4.

Joel Corry en MNEK krijgen in omgekeerde richting een serieuze tik te verduren. Head & Heart wist vorige week de top 10 nog te bereiken, weliswaar op nummer 10. Deze week zakt de track met 12 plaatsen verlies, als snelste zakker, naar nummer 22.

In de top 5 zien we deze week, naast BTS, nog meer hits uit Zuid-Korea met de binnenkomst van Blackpink. De girlband uit dat land maakte de track Ice Cream met Selena Gomez en dat is de hoogste van vier nieuwe binnenkomers.

De complete Global Top 40 bekijk je hier

1 ( 1) WAP- Cardi B & Megan Thee Stallion

4 (14) MOOD- 24kGoldn ft. Iann Dior 

5 (--) ICE CREAM- Blackpink x Selena Gomez 

31 (--) OVER NOW- Calvin Harris & The Weeknd 

34 (--) LEMONADE- Internet Money feat. Gunna, Don Toliver & NAV 

36 (RE) GO CRAZY- Chris Brown & Young Thug 

38 (--) YOU BROKE ME FIRST- Tate McRea