V.S.: Drake overtreft Rihanna

- Hitlijsten

 Rihanna Drake
Drake

In My Feelings staat voor de derde week op de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijst en daarmee staat Drake nu voor de 42e week op nummer 1.

De Canadese rapper overtreft daarmee de 41 weken die Rihanna in de Verenigde Staten dit decennium de eerste plek wist te bezetten. Geen andere artiest was, sinds 2010, zo lang de lijstaanvoerder. Achter Drake volgen nu Rihanna (41 weken), Bruno Mars (32 weken), Katy Perry (26 weken) en Adele (24 weken). Met In My Feelings profiteert Drake opnieuw van het succes van de track die op sociale media domineert vanwege de challenge. Het nummer is opnieuw de meest gestreamde en gedownloade track in de V.S.

Achter In My Feelings blijft I Like It (van Cardi B) zitten op nummer 2 en is de meest gedraaide hit op de Amerikaanse radio, Girls Like You (van Maroon 5 en diezelfde Cardi B0 de nummer 3. FEFE, de track die 6ix9ine met Nicki Minaj en Murda Beatz afleverde, is nieuw op nummer 4 in de Billboard Hot 100. Voor de rapper is het zijn 8e hit nadat eind vorig jaar Gummo zijn grootste hit werd en piekte op nummer 12. Ondertussen is et voor Nicki Minaj haar 93e top 100-hit terwijl Murda Beatz formeel zijn eerste hit te pakken heeft. Als producer heeft Beatz zijn sporen eerder al verdiend waar hij recent met Nice For What (van Drake) nog een nummer 1-hit op zijn naam schreef. Die track zakt deze week naar nummer 6 in de lijst.

Drake maakte eerder deze week bekend opnieuw als producer aan de slag te gaan voor HBO. De rapper is de uitvoerend producent voor de nieuwe serie Euphoria.

(Foto: BSR Agency)