V.S.: Drake blijft records breken

- Hitlijsten

 Drake Kanye West Lil Pump
Drake

Voor de tiende week staat In My Feelings van Drake op de eerste plaats van de Amerikaanse hitlijst.

Met de prestatie wordt Drake de tweede act ooit die een drietal nummer 1-hits op zak heeft die de hitlijst voor tien (of meer) weken heeft aan weten te voeren. Eerder deed de Canadese rapper dat al met God’s Plan en One Dance. Geen andere mannelijke artiest presteerde dat eerder. Alleen Boyz II Men wisten eerder drie nummer 1-hits af te leveren die daar 10 of meer weken stonden: End Of The Road (13 weken in 1992), I’ll Make Love To You (14 weken in 1994) en One Sweet Day (16 weken in 1995/1996).

Drake leverde zijn ‘nummer 1-hits in de dubbele cijfers’ allebei in 2018 af. Alleen The Black Eyed Peas wisten dat in 2009 te presteren via Boom Boom Pow (12 weken) en I Gotta Feeling (14 weken). Inmiddels heeft Drake de Billboard Hot 100 in 2018 voor 29 weken weten aan te voeren. Daarmee overtreft hij het record dat Usher in één kalenderjaar op nummer 1 stond: de rapper voerde de hitlijst in 2004 voor 28 weken aan via Yeah (12 weken), Burn (8 weken), Confesions Part II (2 weken) en My Boo (6 weken).

Het succes van In My Feelings brokkelt inmiddels wel wat af. Zo staat het nummer van Drake op de derde plaats in streaming, vijfde plaats in downloads en eveneens op de vijfde plaats in airplay. De lijst van meest gedraaide hits op de radio wordt aangevoerd door Girls Like You (van Maroon 5 en Cardi B) die daarmee voor de zesde week op nummer 2 in de Billboard Hot 100 staan. I Like It (van Cardi B) staat voor de zesde achtereenvolgende week op nummer 3 nadat ze eerder ook al drie weken op nummer 3 stond.

De meest gestreamde hit in de Verenigde Staten is afkomstig van Kanye West en Lil Pump. I Love It komt deze week de Amerikaanse hitlijst binnen als hoogste nieuwe op nummer 6. Voor Kanye West is dat meteen zijn 17e top 10-hit.

(Foto: BSR Agency)