V.S.: 2018 het jaar van Drake

- Hitlijsten

 Drake Eminem Usher
Drake

Drake heeft een Amerikaans unicum te pakken nu de Canadese rapper de hitlijst in één kalenderjaar a 28 weken weet aan te voeren.

Inmiddels staat In My Feelings voor de 9e week aan top van de Billboard Hot 100 waar hij dat eerder deed met Nice For What (8 weken) en God’s Plan (11 weken). Drake evenaart daarmee het record van Usher die in 2004 ook 28 weken op de eerste plaats verbleef met Yeah (12 weken), Burn (8 weken), Confessions Part II (2 weken) en My Boo (6 weken). Rap domineert de hitlijst in de Verenigde Staten nu er voor de 33e achtereenvolgende week een rapnummer op 1 staat; naast het trio van Drake stonden ook This Is America (Childish Gambino, 2 weken), Psycho (Post Malone en Ty Dolla $ign, 1 week), Sad! (XXXTentacion, 1 week) en I Like It (Cardi B, 1 week) bovenaan. In total heeft Drake de Amerikaanse hitlijst nu 48 weken weten aan te voeren en daarmee is hij de enige man die dat voor elkaar heeft weten te krijgen. Usher (47 weken) en Michael Jackson (37 weken) completeren die top 3.

Girls Like You (van Maroon 5 en Cardi B) staat voor de vijfde week op nummer 2. Die track is de meest gedownloade en meest gedraaide hit op de radio van deze week. Cardi B staat met I Like It ook op nummer 3.

Kamikaze, het onverwachte album van Eminem, komt van niets op 1 in de Amerikaanse albumlijst. De rapper scoort daarmee zijn negende nummer 1-album. Alle albums van Eminem kwamen binnen op de eerste plaats. Jay-Z blijft daarbij recordhouder die met 14 albums binnen wist te komen op nummer 1. Twee tracks van het album van Eminem komen binnen in de top 10 van de singlelijst: Lucky You (met Joyner Lucas op 6) en The Ringer (op 8). Daarmee komt het aantal top 10-hits van Eminem op 19. Vier keer eerder wist een act met twee hits in de top 10 binnen te komen: Drake, Ed Sheeran, J. Cole en Travis Scott deden dat eerder. In 2014 stond Eminem voor het laatst in de top 10 van Amerika (met The Monster, zijn track met Rihanna).

(Foto: BSR Agency)