Vierde week op 1 voor Stay

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Justin Bieber
Vierde week op 1 voor Stay

Ook deze week hebben The Kid Laroi en Justin Bieber de populairste hit van ons land in handen.

De Australisch-Canadese samenwerking stond eerder zes weken op nummer 2 en hoort nu dus voor een tiende week bij de twee populairste tracks van ons land. Met Sorry, I Don’t Care en Let Me Love You leverde Bieber al eerder hits af die het 10 of meer weken vol wisten te houden op een van de twee bovenste posities.

Sheeran evenaart The Beatles
Bad Habits van Ed Sheeran blijft zitten op nummer 2 en daarmee staat de Britse zanger nu voor een onafgebroken periode van 12 weken in de top 3. Sheeran heeft op nummer 9 met Shivers ook de snelste stijger te pakken. De ex-Alarmschijf stijgt 16 plaatsen en is daarmee zijn 14e top 10-succes. Het is voor een 35e week dat Ed Sheeran met twee gelijktijdige hits in de top 10 staat. Met dat aantal weken evenaart hij de eerdere prestatie van The Beatles. Alleen Justin Bieber, met totaal 56 weken, stond vaker met twee (of meer) gelijktijdige noteringen in de top 10. Remember van David Guetta en Becky Hill maakt de ongewijzigde top 3 van deze week compleet.

René Froger weer in de top 10
René Froger weet, ruim 13 jaar na Doe Maar Gewoon, weer een top 10-hit te scoren. Bon Gepakt is voor Froger zijn 12e top 10-hit waar het voor Donnie zijn eerste is. René staat in de rij van Nederlandse acts met de langste periode tussen twee top 10-hits op plek 9. Hanny voert die ranglijst aan; de zangeres had tussen Mario (1972) en Maar Vanavond Heb Ik Hoofdpijn (1990) een tussenliggende periode van ruim 18 jaar.

Run vierde keer op 7
Met Apologize en Counting Stars scoorde OneRepublic twee dikke top 10-hits. Run is inmiddels hun derde en inmiddels staat dat nummer al twee maanden in de top 10. Deze week staat Run zelfs voor de vierde week op nummer 7. Dat is meteen ook bijzonder want er zijn slechts 9 hits die ooit vaker op die plek stonden. Recordhouder is Are You With Me van Lost Frequencies dat in 2015 zelfs 12 weken op nummer 7 stond.

Armin passeert Kygo
Deze week stelt Armin van Buuren orde op zaken in de ranglijst van meest succesvolle dj’s in de Top 40. Hold On, de track met Davina Michelle, klimt tien plaatsen naar nummer 25. Armin passeert, in de ranglijst van meest succesvolle dj’s in de Top 40, Kygo die daarmee naar plek 6 wordt terugverwezen. De Noorse dj stond in oktober van vorig jaar voor het laatst in de Top 40. Boven Armin vormen David Guetta, Calvin Harris, Avicii en Tiësto de top 4.

De Top 40 telt deze week drie binnenkomers en dat levert een drietal acts ook hun Top 40-debuut op. Lees hier alles over de nieuwste Top 40-hits.