Unholy nu meest gestreamde hit

- Hitlijsten

 Sam Smith Kim Petras
Unholy nu meest gestreamde hit

Calm Down stond de afgelopen 14 weken op de eerste plek van de Streaming Top 40. Deze week neemt Unholy de leiding over.

Rema en Selena Gomez moeten de eerste plek na 14 weken laten aan Sam Smith en Kim Petras. De afgelopen vier weken moesten Sam en Kim steeds genoegen nemen met een tweede plaats achter Rema en Selena. Deze week wisselen ze van positie en is Unholy voor het eerst de meest gestreamde hit van ons land. I’m Good (Blue) kon zich sinds het succes van Unholy al niet meer mengen in de strijd om de eerste plaats. David Guetta en Bebe Rexha staan voor de negende achtereenvolgende week in de top 3 en daarbij voor de zevende keer op nummer 3.

Oliver Tree en Robin Schulz kruipen week na week dichterbij. De twee lijken met Miss You nu ook serieus aanspraak te willen maken op een plek in de top 3. Deze week leunen ze, op nummer 4, tegen dat erepodium aan. Adrenaline van Kris Kross Amsterdam, Ronnie Flex en Zoë Tauran leek vorige week wat weg te zakken maar herstelt dat nu. Voor het eerst staat de track nu in de top 6, op nummer 6.

De rentree van Rihanna leverde haar vorige week met Lift Me Up de hoogste binnenkomer op. Deze week weet ze met de track uit Black Panther: Wakanda Forever de meeste winst te pakken en dat maakt Lift Me Up, op nummer 7, de snelste stijger. Anti-Hero van Taylor Swift was afgelopen week de snelste stijger door met 22 plaatsen winst op plek 8 te komen. Deze week valt Anti-Hero weer buiten de top 10 en staat de populairste track van haar Midnights-album op nummer 11. Ook Bejeweled, afkomstig van dat album, kwam vorige week in de Streaming Top 40 binnen. Dat succes bleek kortstondig want deze week is die track weer verdwenen.

Broederliefde scoorde met Bikini eerder dit jaar een bescheiden streamingsucces. De track met KM en Jayh kwam echter niet verder dan nummer 17. Hun nieuwste track, Stunten, is een samenwerking met KA en die track komt nu, als hoogste nieuwe, binnen op nummer 13. Het is voor het eerst in vier jaar tijd dat Broederliefde zo hoog in de lijst weet te komen. Met Hoe Je Bent, de streaminghit met Frenna, stonden ze in de nazomer van 2018 op nummer 1.

De Streaming Top 40 telt deze week liefst 24 zakkers. Eliza Rose en Interplanetary Criminal moeten met B.O.T.A. de meeste plekken inleveren en zakken, met 8 plaatsen verlies, naar nummer 33.

Bekijk hier de volledige Streaming Top 40

1 ( 2) UNHOLY- Sam Smith & Kim Petras

13 (--) STUNTEN- Broederliefde feat. KA

14 (--) STIEKEM- Maan ft. Goldband

23 (--) MADE YOU LOOK- Meghan Trainor