Trending Top 5: Savage Love op 1

- Hitlijsten

Jason Derulo en Jawsh 685

Iedere week check je hier de 5 tracks die de afgelopen week het meest viral gingen. Savage Love van Jawsh 685 en Jason Derulo voert deze week de lijst aan.

Mede door TikTok blijft de track van Jawsh 685 en Jason Derulo maar stijgen. De track kwam afgelopen week de Top 40 al binnen en maakte de Nieuw-Zeelandse Jawsh, die eigenlijk Joshua Stylah heet, de jongste millennial ooit die de lijst haalde. Nu ook de airplay bij de verschillende radiostations toeneemt, lijkt Savage Love op weg om het Banana van Conkarah en Shaggy erg lastig te gaan maken. Qua aantal streams ontlopen de nummers elkaar niet veel.

Banana blijft doorstomen
Banana blijft ondertussen gaan als een banaan (oké, flauw). Net als Savage Love was de track een ware hit op TikTok, maar mede doordat het nummer het Foute Anthem bij Qmusic was en bij Radio 538 werd opgepikt, werd ook het mainstream publiek enthousiast. Inmiddels is Banana op TikTok al redelijk verdrongen door de hit van Jawsh 685 en Jason Derulo, maar qua airplay en op basis van het aantal streams alleen al is het succes nog lang niet voorbij voor Shaggy en Conkarah.

Rover ook in Nederland op gang
Dat TikTok een grote invloed heeft op de wereldwijde hitlijsten is inmiddels wel duidelijk. Ook Rover van S1mba, die voluit Leonard Simbarashe Rwodz heet. Geen doorsnee naam, maar dat heeft een reden. De rapper werd geboren in Zimbabwe en verhuisde op 9-jarige leeftijd, waar zijn vader hovenier werd. De 21-jarige rapper besloot zijn track Rover online te zetten en die werd opgepikt door het label Parlophone. Toen bekende Britse celebs video’s plaatsten met daaronder zijn track, kon S!mba zich opmaken voor verhitte strijd in de Britse charts. Rover kwam in de UK en in Ierland al tot de derde plek.


Alane op weg naar de Top 40

Met Mamacita schoten de Black Eyed Peas, Ozuna en J.Rey Soul van 21 naar 11 in de Top 40 en de track blijft maar winnen bij de verschillende streamingdiensten. Dat is misschien ook wel te wijten aan de tropische temperaturen van de afgelopen week. Daar past de track van Robin Schulz en Wes natuurlijk ook prima bij. Alane is deze week Alarmschijf bij Qmusic en krijgt ook airplay bij andere radiostations.


De Trending Top 5 van deze week:


1. SAVAGE LOVE (LAXED SIREN BEAT) – Jawsh 685 & Jason Derulo
2. BANANA – DJ FLE MINISIREN REMIX – Conkarah feat. Shaggy
3. ROVER – S1mba feat. DTG
4. MAMACITA – Black Eyed Peas, Ozuna & J.Rey Soul
5. ALANE – Robin Schulz & Wes

De Trending Top 5 is een weergave van de vijf tracks die de afgelopen week het meest viral gingen. Deze lijst staat volledig los van de Top 40.

Foto: Instagram