Treinstation is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Boef Tino Martin Travis Scott Snelle Lijpe
Tipparade week 23

Boef scoort met Treinstation deze week de hoogste binnenkomer in de Tipparade.

Drie van de noteringen van vorige week weten de oversteek naar de Top 40 te maken. Met een tweetal tracks die nu verdwenen zijn is er ruimte voor vijf nieuwe nummers. Boef, die afgelopen week al de eerste plek in de Streaming Top 40 wist te bemachtigen, is op nummer 14 de hoogste nieuwe.

Veel tracks hebben met minimaal een maand in de Tipparade nog steeds hitpotentie. Elf van die nummers blijven zitten of pakken een plaatsje winst. Een viertal is met zeven Tipparade-weken het langst genoteerd. De meeste winst is weggelegd voor Emma Heesters die met haar Waar Ga Je Heen met 11 plaatsen winst op nummer 13 komt.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

14 (--) TREINSTATION- Boef
Treinstation kwam deze week van niets op 1 in de Streaming Top 40 en inmiddels is het ook de hoogste binnenkomer in de Tipparade. De rij van nummers die in de Tipparade bleven steken is inmiddels gegroeid tot 13. Met die prestatie evenaart hij Nick & Simon die ook een serie van 13 opeenvolgende noteringen wisten neer te zetten van nummers die niet wisten door te stromen naar de Top 40. Treinstation is het eerste nummer van het aankomende album van Boef dat voor deze zomer op de planning staat.

23 (--) MIJN STORY- Lijpe
Net als Boef komt ook Lijpe met een track die vooruitloopt op de release van een nieuw album. Het rijtje van Tipparade-noteringen van de 26-jarige rapper groeit ook gestaag want inmiddels is dit de negende notering in de lijst. Met vier van die nummers wist hij de top 3 van de Tipparade te bereiken maar bleef de Top 40 steeds net wat te hoog gegrepen.

28 (--) TKN- Rosalía & Travis Scott
Rosalía en Travis Scott waren een jaar geleden al samen op een foto te zien en daarmee werd duidelijk dat de twee plannen met elkaar hadden. Eind vorige maand werd duidelijk dat TKN het resultaat was. Rosalía stapt met deze track een compleet andere richting op nadat haar vorige nummers, Juro Que en Dolerme juist veel meer bij haar stijl van flamencopop pasten. Met het nummer willen zij en Scott uitdragen dat het vertrouwen in nieuwe vrienden heel constructief kan zijn.

29 (--) WAS SORRY MAAR GENOEG- Tino Martin 
Precies een jaar geleden kwam de muzikale loopbaan van Tino Martin in een stroomversnelling nadat Zij Weet Het werd uitverkozen tot het Foute Anthem op Qmusic. Tino scoorde een top 10-hit en wist begin van dit jaar door te pakken met Loop Niet Weg, een samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters. Die laatste kwam vorige week al binnen in de Tipparade met Waar Ga Je Heen en dan kun je, als je Tino Martin heet, natuurlijk niet achterblijven.

30 (--) KLEUR- Snelle
Het afgelopen jaar werd Snelle onderscheiden als beste nieuwkomer. Zo scoorde hij totaal 1209 Top 40-punten. Dit jaar wil hij beslist niet onderdoen voor die prestatie want inmiddels, en het jaar is nog niet halverwege, staat de teller al boven de 850 Top 40-punten. Ze Kent Mij, Smoorverliefd en 17 Miljoen Mensen zijn de drie nummers waarmee hij dit jaar al in de lijst heeft gestaan en met Kleur komt daar ongetwijfeld een vierde bij.