Top 40: Uniek record voor Davina Michelle

- Hitlijsten

 Davina Michelle Ava Max Panic! At The Disco Nielson Kris Kross Amsterdam Maan Ellie Goulding Diplo Swae Lee Rita Ora Miley Cyrus Mark Ronson David Guetta Bebe Rexha J Balvin
Top 40: Uniek record voor Davina Michelle

Voor het eerst in de geschiedenis van de Top 40 staat er een solozangeres 11 weken onafgebroken op de eerste plaats. Met Duurt Te Lang overtreft Davina Michelle de 10 weken die Alexis Jordan (2011) en Celine Dion (1998) wisten neer te zetten.

Slechts één Nederlandstalige hit nog zit Davina in de weg voor een volgend record, dat van de langst genoteerde Nederlandstalige hit op nummer 1. Die titel staat al sinds 1994 op naam van Marco Borsato die de Top 40 met Dromen Zijn Bedrog 12 weken wist aan te voeren.

Panic! At The Disco ruikt Ava Max
Ondertussen blijft Ava Max weer een weekje op nummer 2 plakken met Sweet But Psycho. Al wekenlang heeft ze Duurt Te Lang in het zicht, maar het lukt haar maar niet om die track te passeren. Dat voorspelt niet veel goeds, want ook Promises van Calvin Harris en Sam Smith aasde wekenlang op de eerste plek en deze week gaat het duo hard onderuit, door van 4 naar 9 te dalen. Is dit straks ook het lot van Sweet But Psycho? Panic! At The Disco ruikt met High Hopes al bloed op de derde plek.

5 x 5 = Rita Ora
Nothing Breaks Like A Heart van Miley Cyrus en Mark Ronson wint een plek en komt nu op 4. Iets wat Rita Ora ook wel zou willen. Deze week staat Let You Love Me voor de vijfde week op nummer 5. Dat is overigens het hoogste plekje dat ze in de lijst wist te bereiken, want vorig jaar kwam ze met Anywhere niet verder dan nummer 7. In de historie van de Top 40 zijn er slechts twee hits die nóg vaker op die vijfde plek stonden: La Danse De Zorba (van diverse uitvoerenden) en Girl On Fire (van Alicia Keys). Die hits kwamen trouwens ook niet verder dan nummer 5 en dat is dan weer een slecht voorteken.

Nielson passeert David Guetta
Om Rita nog meer jaloers te maken: ook Nielson heeft de stijgende lijn weer te pakken. IJskoud gaat van 8 naar 6 en passeert daarmee Say My Name van David Guetta, Bebe Rexha en J Balvin. Die drie acts staan net als vorige week op 7.

Kris Kross Amsterdam meertalig in top 10
Kris Kross Amsterdam is de tweede Nederlandse groep die zowel met een Engelstalig (Sex en Whenever), als met een Nederlandstalig nummer (Hij Is Van Mij) in de top 10 heeft gestaan. Alleen Racoon leverde die prestatie eerder (met Love You More en No Mercy versus Oceaan). In totaal zijn er 21 Nederlandse acts, die zowel in het Engels als in de Nederlandse taal de top 10 bereikten. Hij Is Van Mij knalt van 14 naar 8. Close To Me van Ellie Goulding, Diplo en Swae Lee besluit de top 10, door een plaats te zakken.

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!