Top 40: Seeb en Bastille hoogst nieuw

- Hitlijsten

 Seeb Bastille Robin Schulz Gavin James
Top 40: Seeb en Bastille hoogst nieuw

Grip van Seeb en Bastille is in de eerste week van het nieuwe jaar de hoogste binnenkomer in de Top 40. Ook Speechless van Robin Schulz en Erika Sirola en Glow van Gavin James zijn nieuw in de lijst.

32. GRIP – Seeb & Bastille

Behalve singles en albums brengt Bastille sinds 2012 ook regelmatig mixtapes uit vol covers en samenwerkingen met andere artiesten. Dat doet de Britse band onder de titel Other People’s Heartache. Het vierde deel verscheen in december. Bastille coverde onder anderen Would I Lie To You? van Charles & Eddie en Wild World van Cat Stevens. Eén van de originele tracks op Other People’s Heartache Part 4 is Grip. Het is een samenwerking met het Noorse producersduo Simen Eriksrud en Espen Berg, oftewel Seeb. Simen en Espen hielpen in 2016 Mike Posner aan een nummer 1-hit met hun remix van I Took A Pill In Ibiza en stonden datzelfde jaar zelf al in de Top 40 met de hit Breathe, een samenwerking met Neev.

35. SPEECHLESS – Robin Schulz feat. Erika Sirola

Liefde op het eerste gezicht. Dat is het thema van zowel de tekst van Speechless als de bijbehorende videoclip. Die laatste is een ode aan de Bollywood-films uit Azië en werd dan ook in India opgenomen. Zelf heeft Robin een leuke dubbelrol in die clip bij zijn zevende Top 40-hit notering. Je ziet ‘m als kok en als toerist. De zangeres op Speechless is Erika Sirola. Zij komt uit Finland en is twintig jaar jong. Speechless werd in eerste instantie voor haar geschreven door twee Amerikaanse songschrijvers, die ook met bijvoorbeeld Sia werken. Een demo belandde toevallig bij Robin Schulz, die er meteen een hit in hoorde en met Erika een nieuwe versie wilde maken. De samenwerking levert de Finse haar Top 40-debuut op.

37. GLOW – Gavin James

Eén keer eerder stond er een hit met de titel Glow in de Top 40 en wat wil het toeval? Ook die werd gezongen door een zanger die de achternaam James gebruikte. Rick James stond in 1985 twaalf weken genoteerd en kwam toen tot de zesde plek. Dik drie decennia later is het Gavin James die met Glow zijn derde Top 40-hit scoort, na The Book Of Love uit 2015 en de Mark McCabe-remix van Nervous (The Ooh Song) een kleine twee jaar later. Verder hebben de inmiddels overleden Amerikaanse soulzanger en de singer-songwriter uit Ierland niets met elkaar te maken. Hun achternamen zijn eigenlijk niet eens James en ook hun hits lijken totaal niet op elkaar. Glow vind je op Gavins album Only Ticket Home, dat in het najaar verscheen.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!