Top 40: Samenwerkingskoning David Guetta hoogst nieuw

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha J Balvin Chef'Special Blof Chivv
Top 40: Samenwerkingskoning David Guetta hoogst nieuw

En weer flikt hij het weer: David Guetta scoort opnieuw een hit met wat bekende namen. Say My Name, de hoogste nieuwe van deze week, maakte hij samen met Bebe Rexha en J Balvin. Ook Chef'Special, BLØF en The Blockparty zijn met hun tracks nieuw in de lijst.

23. SAY MY NAME – David Guetta & Bebe Rexha & J Balvin

Twee jaar deed David Guetta er over om een nieuw album te maken, maar iets meer dan twee maanden geleden werd het wachten dan eindelijk beloond. En hoe, want 7 is niet alleen een dubbelalbum geworden, David huurde ook weer een groot aantal bekende artiesten in om mee te werken. Zo zijn onder anderen Anne-Marie, Sia en Jess Glynne van de partij. De nieuwste hit van de inmiddels 51-jarige Fransman is Say My Name. Daarop doen Bebe Rexha en J Balvin mee. Het is David's 45ste Top 40-notering. Radio 538 koos Say My Name als Dance Smash, de 34ste voor Guetta.

33. INTO THE FUTURE – Chef’Special

Op 14 en 15 december geeft Chef’Special twee uitverkochte concerten in AFAS Live in Amsterdam. Daarmee sluit de band haar Amigo Tour af. Een goed moment dus om nog snel een track uit te brengen van het album Amigo. Dat verscheen ruim anderhalf jaar geleden. De titeltrack strandde toen in de Tipparade, maar met de volgende singles Try Again en Nicotine scoorde Chef’Special twee enorme hits. Dankzij ex-Alarmschijf Into The Future komt het totale aantal Top 40-hits voor de Haarlemmers nu op vier.

35. ZACHTJES ZINGEN - BLØF

Met Zoutelande had BLØF precies een jaar geleden niet alleen eindelijk weer een Top 40-hit te pakken, na drie en een half jaar afwezigheid in de lijst, het duet met Geike Arnaert stond tien weken op nummer 1 en is inmiddels zelfs de grootste Top 40-hit voor de Zeeuwse band. De oorspronkelijke versie van de nieuwste hit Zachtjes Zingen stond al als openingstrack op het album Aan, waar ook Zoutelande van af komt. De single is niet dat origineel, maar de remix die Giraff van het nummer heeft gemaakt. Achter die naam zitten producers Nick Ribbens en Adriaan Persons. Die laatste zou je ook kunnen kennen als toetsenist én songschrijver van de band Rondé. Dankzij Giraff hebben de mannen van BLØF hun 39ste Top 40-hit te pakken.

37. HUTS – The Blockparty & Esko ft. Mouad Locos & Joey AK & Young Ellens & Chivv

‘Huts a niffauw’. Dat zinnetje zul je dankzij de hit van The Blockparty en Esko ongetwijfeld veel gaan horen de komende tijd. ‘Niffauw’ is straattaal en betekent letterlijk ‘neef’, maar er wordt eigenlijk meer ‘vriend’ of ‘maat’ mee bedoeld. Het woord Huts heeft niet echt een duidelijke betekenis. The Blockparty zijn DJ D-Train (Malcolm Sporkslede), MC Gilly Guillermo (Guillermo Goudmijn) en producer Esko (Stacey Walroud). Die laatste krijgt aparte credits voor deze hit, maar maakt dus eigenlijk gewoon deel uit van The Blockparty. Je kent Esko van de hit Hey Meisje, die hij dit jaar met Josylvio en Hansie scoorde. Voor Huts werd de hulp ingeroepen van vier rappers: Mouad Locos, Joey AK, Young Ellens en Chivv.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!