Top 40: One Kiss ruikt Top 40-record

- Hitlijsten

 Maren Morris Zedd Grey Ronnie Flex Conor Maynard Kris Kross Amsterdam Sia David Guetta Daddy Yankee Dua Lipa Calvin Harris
Top 40: One Kiss ruikt Top 40-record

One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa lijkt met secondelijm aan de nummer 1-positie vast te zitten. Met 14 weken op de eerste plek lijkt de track op recordjacht te zijn.

Het nummer heeft nu het record van ‘langst genoteerde nummer 1-hit’ binnen handbereik. Calvin en Dua zijn één week verwijderd van Shape Of You (Ed Sheeran) en Despacito (Luis Fonsi en Daddy Yankee), die het vorig jaar allebei voor een recordperiode van 15 weken op nummer 1 wisten vol te houden. Volgende week kunnen de twee die prestatie dus evenaren.

Calvin Harris maakt deze week de 20 weken op nummer 1 vol. Slechts zes mannen wisten langer op de eerste plek te verblijven. Deze week evenaart Harris het aantal weken van Guus Meeuwis. Marco Borsato blijft met zijn 69 weken op 1 de absolute recordhouder.

Top 3 zit muurvast
Voor de zesde week is het erepodium van de Top 40 hetzelfde met Flames van David Guetta en Sia op 3, Dura van Daddy Yankee op 2 en One Kiss op 1. De laatste keer dat de top 3 zo lang muurvast zat, was op 7 februari 2004. Toen stonden Marco Borsato (Afscheid Nemen Bestaat Niet), Frans Bauer (Heb Je Even Voor Mij) en The Black Eyed Peas (Shut Up) zelfs voor de zevende keer op de plekken 1, 2 en 3.

Daddy Yankee's Dura zes keer op 2
Dura staat voor de zesde achtereenvolgende week op nummer 2 in de Top 40 en -nog steeds- niet op nummer 1. Slechts vier keer eerder wist een hit vaker op nummer 2 te staan, zonder daarbij door te kunnen stoten naar de leiding: Call Me Maybe (van Carly Rae Jepsen, 2012), It Ain’t Me (van Kygo en Selena Gomez, 2017), Barbra Streisand (van Duck Sauce, 2010) en You (van Judith, 2001) die elk 7 keer op nummer 2 stonden. De meeste weken op nummer 2 blijven weggelegd voor Jij Bent Zo (van Jeroen Van Der Boom, 2007), 9 in getal. Maar die stond ook twee weken op nummer 1.

Jackie Chan naar 4
In de top 10 zijn er deze week slechts twee stijgers. Jackie Chan van Tiësto, Dzeko, Preme en Post Malone gaat van 5 naar 4 en daarmee pakt de Nederlandse dj zijn zesde top 4-hit. Jackie Chan vergezelt nu Dance4Life, Love Comes Again, Just Be, Traffic en In The Dark.

Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard knallen top 10 in
De grootste klim in de Top 40 werd in 2006 neergezet door Rood (van Marco Borsato) die toen 35 plekken wist te klimmen naar nummer 1. De grootste sprong naar de zesde plek is van Beyoncé die in 2003 31 plaatsen wist te winnen. Whenever (van Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard) maakt desalniettemin een flinke sprong naar die zesde plaats. De drie acts gaan van 31 naar 6 en lijken een coupe te willen plegen in de Top 40.

Derde gelijktijdige hit Ronnie Flex
Met Miljonair heeft Ronnie Flex zijn derde gelijktijdige hit te pakken; ook staat hij deze week met Omarm Me (#32) en Pull Up (#35) in de lijst. Het is niet voor het eerst dat Ronnie Flex tegelijk met drie hits in de lijst staat; dat gebeurde in maart en april ook via Fan, Blijf Bij Mij en Slow Down. Miljonair is voor Ronnie Flex zijn 20e Top 40-hit – slechts 13 andere Nederlandse mannen scoorden vaker een Top 40-hit. Miljonair is in 2018 inmiddels zijn zesde. Daarmee overtreft Flex deze week David Guetta die, tot deze week, dit jaar vijf hits in de Top 40 wist te krijgen.

The Middle snelste zakker
De grootste zakker is deze week The Middle van Zedd, Maren Morris en Grey. Het nummer dondert van 24 naar 38 en lijkt aan zijn laatste week bezig in de Lijst der Lijsten. Niet dat we het vanaf volgende week zonder Zedd moeten doen, want zeer waarschijnlijk komt ex-Alarmschijf Happy Now volgende week de Top 40 binnen.

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!