Top 40: One Kiss nu ook voorbij Dromen Zijn Bedrog

- Hitlijsten

 Kraantje Pappie Drake Maroon 5 Armin Van Buuren Post Malone Demi Lovato Clean Bandit Sia David Guetta Calvin Harris Dua Lipa
Top 40: One Kiss nu ook voorbij Dromen Zijn Bedrog

Terwijl David Guetta een record pakt in de Top 40, zijn Calvin Harris en Dua Lipa ook nog steeds in de race om een bijzondere prestatie neer te zetten. One Kiss staat voor de dertiende week op nummer 1, waarmee het duo nu ook Dromen Zijn Bedrog van Marco Borsato achter zich laten.

Calvin Harris had al zes weken nummer 1 op zak met zijn vorige hits. Daardoor staat de Britse dj nu voor de 19e week op de eerste plek en daarmee evenaart hij de 19 weken, die Adele op haar naam wist te schrijven. Harris klimt naar de vierde plek van Britse zangers en zangeressen, die de Top 40 het vaakst wisten aan te voeren. Ed Sheeran is met 29 weken recordhouder, daarna volgen George Michael (26 weken) en Elton John (25 weken).

Record op komst?
En dan is er nog dat andere record, van langst genoteerde track op nummer 1.  Vorig jaar zetten Shape Of You van Ed Sheeran en Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee dat op 15 weken. One Kiss moet nu dus nog drie weken op 1 blijven, om die prestatie te overtreffen. De vraag is wie dit kan voorkomen. De complete top 3 staat al 5 weken muurvast en ook deze week blijven Dura van Daddy Yankee en Flames van David Guetta en Sia op 2 en 3 plakken...De laatste keer dat we dat zagen - vijf weken hetzelfde erepodium – was op 23 juli 2016. Toen stonden, in dezelfde volgorde, Can’t Stop The Feeling (Justin Timberlake), One Dance (Drake, Wizkid & Kyla) en This Girl (Kungs en Cookin’ On 3 Burners) op de plekken 1, 2 en 3.

David Guetta heeft zijn Top 40-record te pakken
Vanaf deze week is David Guetta de succesvolste mannelijke artiest die ooit in de Top 40 heeft gestaan. De Fransman overtreft deze week de puntenscore van Marco Borsato. Lees hier meer over het record van de man, die ook al 42 Top 40-hits op zijn naam heeft staan. We zetten in onze Top 4 de vier succesvolste mannen op een rij.

Verschuivingen in de top 10
Hoewel de top 3 muurvast zit, gebeurt er in de top 10 toch nog het nodige. Therapy van Armin van Buuren en James Newman stijgt van 5 naar 4 en dat maakt dat Armin zijn derde hit in de top 4 scoort, na Sunny Days in 2017 en This Is What It Feels Like in 2013. Jackie Chan van Tiësto, Dzeko, Preme en Post Malone laat zich voor het eerst in de top 5 zien, waardoor de zevende top 5-hit van de Bredanaar nu een feit is. Tot slot stijgen Clean Bandit en Demi Lovato ook door. Solo gaat van 10 naar 8.

Maroon 5 in top 20 van acts met meeste weken Top 40
Vorige week werd Maroon 5 de meest succesvolle Amerikaanse band die ooit in de Top 40 heeft gestaan, toen ze The Black Eyed Peas passeerden. Maroon 5 heeft inmiddels al 295 weken in de lijst gestaan en deze week brengt ze dat bij de 20 acts, die de meeste weken hebben ‘geklokt’ in de lijst. Ook naderen ze daarmee de top 10 van groepen die het langst in de Top 40 stonden. De tiende plek is nu nog in handen van The Beatles met 325 weken.

Drake en Michael Jackson vliegen omhoog
Met 13 plekken winst is Don't Matter To Me van Drake en Michael Jackson de snelste stijger van deze week. Grappig detail is dat de track daarmee ook op nummer 13 terechtkomt. Voor de 46e keer staat er nu een track van The King Of Pop bij de 20 populairste hits van Nederland. Een ronduit indrukwekkend aantal, zeker als we dat afzetten tegen de 8 top 20-hits van Drake...

Lil Craney snelste zakker
Het nummer van Kraantje Pappie gaat 8 plaatsen onderuit en is daarmee de grote verliezer van deze week. Toch is er ook goed nieuws: Lil Craney staat inmiddels in de top 10 van de lijst met de grootste hiphop-hits van Nederlandse bodem. 

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!