Top 40: Jason Derulo hoogst nieuw met Goodbye

- Hitlijsten

 Jason Derulo David Guetta Nicki Minaj Willy William Rita OraBenny blanco Halsey Khalid Lil Pump Kanye West
Top 40: Jason Derulo hoogst nieuw met Goodbye

Deze week zijn er vier binnenkomers in de Top 40, waarvan Goodbye van Jason Derulo, David Guetta, Nicki Minaj en Willy William de hoogste nieuwe is. 

23. GOODBYE – Jason Derulo X David Guetta feat. Nicki Minaj And Willy William

Als je goed luistert naar de nieuwste hit van Jason Derulo, David Guetta, Nicki Minaj en Willy William herken je misschien wel een stukje uit Time To Say Goodbye. Het origineel is van de Italiaanse zanger Andrea Bocelli, die het in eerste instantie in zijn eigen taal opnam als Con Te Partiro. Het leverde hem in 1996 de 20ste plaats op in de Top 40. Die prestatie wist Andrea een paar maanden later te overtreffen toen hij een duetversie opnam met Sarah Brightman, Time To Say Goodbye kwam tot nummer 8. Jason, David, Nicki en Willy hebben die versie verwerkt in hun track Goodbye. Die staat ook op Guetta’s nieuwe album 7, dat vorige maand verscheen, en vind je vermoedelijk ook op het nieuwe album van Jason Derulo.

27. LET YOU LOVE ME – Rita Ora

Maar liefst zes jaar heeft Rita Ora er over gedaan om een nieuw album te maken. De Britse zangeres, die geboren werd in Kosovo, maar al vrij snel na haar geboorte emigreerde, bracht in 2012 haar debuutalbum Ora uit. Ondanks dat er pas op 23 november van dit jaar een opvolger verschijnt in de vorm van Phoenix, dook Rita de afgelopen jaren wel geregeld op in de Media Markt Top 40. Daarnaast was ze druk als actrice in de Fifty Shades-films en kluste ze bij als presentatrice van America’s Next Top Model. Dan weet je meteen dat niet luiheid, maar een bomvolle agenda de reden was dat je zo lang op Rita’s tweede album hebt moeten wachten. Als voorloper is er de single Let You Love Me. Radio 538 koos ‘m als Alarmschijf.

32. EASTSIDE – Benny Blanco & Halsey & Khalid

‘Als ik een baan had gewild, was ik wel op een kantoor achter een bureau gaan zitten’. Dat zei Benny Blanco toen hem in een interview gevraagd werd of hij muziek maken als werk ziet. Niet dus. De 30-jarige Amerikaan vindt het stiekem meer een uit de hand gelopen hobby en schrijft zijn nummers dan ook het liefste niet alleen, maar samen met vrienden en bekenden. Zo werkte niemand minder dan Ed Sheeran bijvoorbeeld als songschrijver mee aan Benny’s eerste Top 40-hit. Eastside is de titel en behalve Benny Blanco zelf hoor je ook Halsey en Khalid op deze track. Hen ken je beiden nog van hun samenwerkingen met allerlei andere bekende artiesten. Die leverden de afgelopen jaren geregeld een Top 40-notering op.

37. I LOVE IT – Kanye West & Lil Pump

Niet alleen de videoclip bij I Love It van Kanye West en Lil Pump is bijzonder, ook de plek waar die onlangs in première ging. Dat gebeurde namelijk een maand geleden bij de uitreiking van de Pornhub Awards. Kanye was als creatief directeur betrokken bij dat festival, dat zichzelf ‘the sexiest award show in history’ noemt. Voor Kanye is I Love It zijn twaalfde Top 40-notering, collega-rapper Lil Pump staat dankzij deze track voor het eerst in de lijst. Achter die naam gaat de 18-jarige Gazzy Garcia schuil. Hij begon twee jaar geleden met het uploaden van raps op Soundcloud en stond eind 2017 al eens zes weken in de Tipparade met de track Gucci Gang. Verder hoor je comédienne Adele Givens. Zij zit ook in de videoclip.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!