Top 40: George Ezra blijft de nummer 1

- Hitlijsten

 Conor Maynard Gigi D'Agostino Demi Lovato Kris Kross Amsterdam Imagine Dragons Aya Nakamura Clean Bandit Lil Kleine Frenna George Ezra Jonas Blue
Top 40: George Ezra blijft de nummer 1

Shotgun van George Ezra is voor de tweede week de nummer 1 van Nederland. Toch is er zware concurrentie onderweg voor de Britse zanger. Frenna, Lil Kleine en Calvin Harris en Sam Smith azen op zijn troon.

Bij Radio 538 onthulde George Ezra deze week dat er geen boer in zijn track zit, maar dat het nu wel moeilijk is om die niet meer in het nummer terug te horen. De afgelopen weken werd er volop gespeculeerd over het moment in de track, maar nu is het gerucht dus ontkracht.

Top 40-record voor Calvin Harris
Djadja van Aya Nakamura blijft op 2 plakken, maar daaronder maken Calvin Harris en Sam Smith een flinke sprint van 6 plaatsen naar nummer 3. Met Promises scoort de Schotse dj en producer deze week zijn zevende top 3-hit in de Top 40 en dat is meteen een record voor een dj. De Brit evenaart deze week het aantal van David Guetta, die eerder met zeven nummers op het erepodium van de Top 40 stond. In totaal wisten vijf dj’s vaker dan drie keer een top 3-hit in de lijst der lijsten te scoren.

Voor Whenever van Kris Kross Amsterdam, The Boy Next Door en Conor Maynard is het top 3-avontuur juist weer voorbij. De track daalt naar 4.

Italianen in de top 10
Dynoro en Gigi D’Agostino gaan van 6 naar 5 met In My Mind. Ondertussen zou je bijna vergeten dat Gigi uit Italië afkomstig is en daar hebben we er de laatste tijd maar weinig van in de Top 40 gezien. Sterker nog: dat is al vijf jaar geleden. Destijds was het Riva Starr die met Fatboy Slim en Beardyman met de Calvin Harris-remix van Eat Sleep Rave Repeat tot nummer 8 kwam. In totaal hebben we nu 130 keer een act van Italiaanse origine in de lijst gezien.

Zakkers
De nummers 6 tot en met 8 zijn allemaal hits die op de weg terug zijn. Rise van Jonas Blue en Jack & Jack gaat van 5 naar 6, Solo van Clean Bandit en Demi Lovato valt van 4 naar 7 en ex-nummer 1 In My Feelings van Drake moet een plekje inleveren.

Natural knalt door
Met Natural bereikt Imagine Dragons voor het eerst sinds vorig jaar de top 10 van de Top 40 weer. De track is na Thunder en On Top Of The World de derde hit van de groep, die zich bij de 10 populairste hits van Nederland voegt. Natural vliegt van 17 naar 9. Daarmee staat het nummer nu hoger dan Happy Now van Zedd en Elley Duhé, dat blijft hangen op 10.

Verleden Tijd onderweg naar 1?
Met de binnenkomst van Verleden Tijd van Frenna en Lil Kleine op nummer 11, lijken de rappers te azen op een stijging naar nummer 1 volgende week. Op de streamingplatforms zet de track al dik een week lang indrukwekkende cijfers neer.

Check hier de complete Media Markt Top 40!

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!