Top 40: Djadja is de Klapper van de Week

- Hitlijsten

 The Chainsmokers Imagine Dragons Alan Walker
Top 40: Djadja is de Klapper van de Week

Ze wordt al een tijdje het meest gestreamd in Nederland, maar nu is ze ook nieuw in de Media Markt Top 40. En hoe! Aya Nakamura's Djadja is de hoogste binnenkomer in de lijst en knalt binnen op 17. Er zijn daarnaast nog drie andere nieuwe binnenkomers.

17. DJADJA – Aya Nakamura
Misschien ken je Heroes nog wel.  Eén van de hoofdfiguren uit deze serie was Hiro Nakamura, gespeeld door acteur Masi Oka. Waarom deze inleiding? Nou, naar diezelfde Nakamura uit Heroes heeft de Malisch-Franse Aya Danioko zich vernoemd. Je kent de 23-jarige zangeres dus beter als Aya Nakamura. Vorig jaar bracht ze een debuutalbum uit, Journal Intime, waarmee ze al behoorlijk wat succes had in thuisland Frankrijk en ook in België. Nu is het tijd voor een internationale doorbraak. Dat doet Aya met de single Djadja, die je trouwens niet op het album Journal Intime tegen komt.

31. DARKSIDE – Alan Walker feat. Au/ra & Tomine Harket
In de jaren ’80 had je de Noorse groep A-Ha, van de nummer 1-hit Take On Me, en de zanger was Morten Harket. Inderdaad, Tomine is zijn inmiddels 25-jarige dochter. Dankzij haar samenwerking met Alan Walker en Au/ra gaat ze haar vader achterna als Top 40-artiest. Alan Walker ken je natuurlijk van zijn twee eerdere hits Faded en All Falls Down. Au/ra is de 16-jarige Jamie Lou Stenzel. Ook zij heeft een vader met een Top 40-verleden. Torsten Stenzel was in de 90’s de ene helft van N.U.K.E. en één van de ‘Friends’ van DJ Sakin. Radio 538 koos Darkside als Dance Smash.

33. NATURAL – Imagine Dragons
Natural vind je in tegenstelling tot hits als Thunder en Whatever It Takes niet op het Imagine Dragons-album Evolve. Natural is de tiende hitnotering voor de Amerikaanse band. De grootste tot nu toe is niet één van de twee genoemde tracks of On Top Of The World. Het is Demons dat de meeste Top 40-punten verzamelde. In de Verenigde Staten is Natural het thema van de American football-uitzendingen van sportzender ESPN.

37. SIDE EFFECTS – The Chainsmokers feat. Emily Warren
Dua Lipa, Sean Paul, Anne-Marie, Shawn Mendes. Het zijn zomaar een paar namen van artiesten die één of meerdere tracks hebben opgenomen, die mede werden geschreven door Emily Warren. Als zangeres is de 25-jarige Amerikaanse nog niet heel bekend, al stond ze in 2016 wel in de Tipparade met de producers van Frenship en de track Capsize. Ook The Chainsmokers werkten al met Emily samen. Ze schreef mee aan hun hit Don’t Let Me Down en aan nog een flink aantal iets minder bekende tracks van Alex Pall en Andrew Taggert, zoals het Amerikaanse dj en producersduo eigenlijk heet. De nieuwste samenwerking heet Side Effects en daarop mag Emily zelf zingen. Radio 538 riep de track uit tot Alarmschijf.

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!