Top 40: Davina Michelle in bijzonder rijtje

- Hitlijsten

 Bastille Marshmello J Balvin Bebe Rexha David Guetta Miley Cyrus Mark Ronson Panic! At The Disco Rita Ora Ariana Grande Nielson Ava Max Sam Smith Calvin Harris Davina Michelle
Top 40: Davina Michelle in bijzonder rijtje

Duurt Te Lang is ook voor de negende week de populairste hit van ons land. Daarmee nestelt de 23-jarige debutant zich deze week al in het rijtje van 20 Nederlandse acts, die de Top 40 het langst heeft weten aan te voeren.

Vorige week al werd ze de meest succesvolle Nederlandse solo-zangeres en nu staan er nog slechts drie Nederlandse vrouwen boven haar die vaker op 1 stonden: Rachel en Cilla (als zangeressen in Ch!pz met 12 weken op 1) en Maggie MacNeal (als helft van Mouth & MacNeal, 11 weken).

Ava Max komt maar niet langs Davina
Op nummer 2 staat Ava Max nog altijd te trappelen om ook een keer de bovenste plek van de Top 40 te bezetten. Sweet But Psycho staat voor de vierde week op de tweede plek en lijkt dus maar niet voorbij Davina Michelle te komen.

6 x 3 = Promises
Eenzelfde probleem hebben Calvin Harris en Sam Smith. Promises stond vier weken ‘vast’ op nummer 2 achter Duurt Te Lang (van Davina Michelle) en deze week staat het Britse duo voor de zesde keer op nummer 3. Best een aardige prestatie, in de wetenschap dat er maar zeven hits zijn die vaker op nummer 3 wisten te staan. Opvallend detail daarbij is het slechte teken dat die hits allemaal nooit op nummer 1 wisten te komen…

Panic op 4
Panic! At The Disco heeft niet alleen high hopes, maar ook een hit die steeds hoger in de Top 40 komt te staan. High Hopes stijgt van 8 naar 4 en heeft de top 3 voor het grijpen. Dat kan niet worden gezegd van Let You Love Me van Rita Ora. Dat nummer blijft opnieuw op de vijfde plek plakken. Nielson maakt het nog bonter: hij zakt ijskoud van 4 naar 6. 

Miley en Mark blijven 7
Miley Cyrus en Mark Ronson stegen vorige week van 10 naar 7 met Nothing Breaks Like A Heart, maar de twee sterren kunnen hun stijgende lijn niet vasthouden. De track blijft plakken op de zevende plaats. Ariana Grande is met Thank U, Next op de weg terug, maar met Imagine komt ze deze week de Top 40 binnen.

Say My Name naar 9
Een plek winst is er voor Say My Name van David Guetta, Bebe Rexha en J Balvin. Het nummer gaat van 10 naar 9 en zo hoog heeft de track, die vorige week de top 10 weer in steeg, nog niet eerder gestaan. Marshmello en Bastille besluiten de top 10, doordat Happier van 9 naar 10 daalt.

Check hier de complete Top 40 van deze week.

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!