Top 40: Davina Michelle breekt record

- Hitlijsten

 Calvin Harris Sam Smith Ava Max Ariana Grande Marshmello Bastille Rita Ora George Ezra Imagine Dragons Nielson Alan Walker
Top 40: Davina Michelle breekt record

Davina Michelle is opnieuw de koningin van de Top 40. Met Duurt Te Lang weet ze opnieuw de Top 40 aan te voeren, wat haar een bijzonder Top 40-record oplevert.

Met Duurt Te Lang schrijft Davina deze week een unieke prestatie op haar naam. Ze is namelijk de eerste Nederlandse zangeres, die met een Nederlandstalige hit de lijst zo lang weet aan te voeren. Duurt Te Lang staat deze week voor de vijfde week bovenaan de Top 40 en daarmee overtreft ze de vier weken die Sita in 2002 op nummer 1 stond, met Lopen Op Het Water.

Top 3 blijft overanderd
De nummers 2 en 3 worden deze week bezet door dezelfde tracks als vorige week. Promises van Calvin Harris en Sam Smith blijft stevig de tweede plek in handen houden, terwijl Ava Max met Sweet But Psycho deze week niet van de derde plaats te krijgen was.

Ariana Grande in de top 4
Thank You, Next van Ariana Grande ruikt de top 3 en tikt nummer 4 aan. Het is pas de derde Top 40-hit van Ariana die in de top 4 weet te komen. Eerder dit jaar deed No Tears Left To Cry dat en iets meer dan vier jaar geleden lukte het Break Free, haar samenwerking met Zedd. Happier van Marshmello en Bastille blijft op 5 plakken.

Rita Ora overtreft zichzelf
Met Let You Love Me is Rita Ora bezig aan haar negende Top 40-hit. In die rij van hits is Anywhere haar grootste hit. Eerder dit jaar kwam ze daarmee niet verder dan nummer 7 en dát heeft de Britse deze week weten te overtreffen nu Let You Love Me op nummer 6 is gekomen.

George Ezra en Imagine Dragons onderuit
Shotgun van George Ezra zakt deze week als een baksteen. Vorige week stond de track nog op 4 en deze week op 7. Ook Natural van Imagine Dragons kruipt weer omlaag, door van 6 naar 8 te dalen.

Nielson eindelijk terug in de top 10
In 2013 stond Nielson voor het laatst in de top 10 van de Top 40. Destijds kwam Mannenharten, samen met BLØF, niet verder dan de tiende plek. Nu, vijf jaar later, is daar dan eindelijk zijn vierde hit bij de 10 populairste tracks van Nederland. IJskoud gaat van 13 naar 9. Darkside van Alan Walker, Tomine Harket en Au/Ra steeg vorige week nog van 10 naar 8, maar zakt deze week door de stijging van Nielson en Rita Ora juist weer hetzelfde aantal plekken naar beneden.

De complete Media Markt Top 40 van deze week check je hier!

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!