Top 40: Davina Michelle blijft stevig op 1 staan

- Hitlijsten

 Calvin Harris Sam Smith Lil Kleine Gigi D'Agostino Selena Gomez Cardi B Frenna DJ Snake Bizzey Jack & Jack Imagine Dragons George Ezra KM Jonas Blue
Top 40: Davina Michelle blijft stevig op 1 staan

Davina Michelle heeft met Duurt Te Lang overtuigend de aanval van George Ezra’s Shotgun afgeslagen. Daardoor staat de Nederlandse voor de tweede week op nummer 1 in de Top 40. Wel voelt ze nu de hete adem van Calvin Harris en Sam Smith in haar nek, die met Promises verrassend hard naar de tweede plek stijgen.

Voor het eerst sinds 2008 domineert de Nederlandse taal weer op de eerste plaats van de Top 40. Na Zoutelande (10 weken) en Verleden Tijd (6 weken) staat nu Duurt Te Lang voor de tweede week bovenaan. Dat brengt het totaal van dit jaar inmiddels op 18. In de bijna 54-jarige Top 40-historie waren er slechts vier jaren waarin Nederlandstalige producties de eerste positie langer wisten te bezetten: 2007 (29 weken), 2006 (23 weken, exclusief ook 6 weken een Nederlandstalige/Italiaanstalige nummer 1-hit), 1995 (23 weken) en 1994 (22 weken).

Record
Het record werd in 2007 neergezet met een totaal van 29 weken Nederlandstalig bovenaan de lijst, via Cupido (1 week), Het Huis Anubis (1 week), Lauwe Pis (2 weken), Op Weg Naar Geluk (1 week), Tranen Gelachen (2 weken), Blijf Bij Mij (11 weken), Jij Bent Zo (2 weken), Bedankt Mijn Vriend (3 weken), Dan Volg Je Haar Benen (4 weken) en Één Wereld (2 weken). 2018 is het derde jaar met 18 weken Nederlandstalig op nummer 1, na 1996 (18 weken) en 2004 (18 weken, exclusief ook vijf weken met een Nederlandstalige/Engelstalige nummer 1-hit).

Calvin Harris 59 weken in top 3
Calvin Harris en Sam Smith leken de afgelopen de weg naar beneden te hebben ingezet, maar niets blijkt minder waar. Twee keer stonden Calvin en Rihanna samen in de top 3 via We Found Love (2011) en This Is What You Came For (2016). Die hits samen stonden overigens 12 weken op de derde plek. Nadat Promises al drie weken in de top 3 stond weet Calvin Harris deze week zelfs de tweede plaats te bezetten. Daarmee staat de Britse dj- en producer nu voor de 59e week op het erepodium. Zo evenaart hij de 59 weken die Rihanna al in de top 3 stond. In de historie van de Top 40 zijn er nog maar drie solo-artiesten die meer weken ‘op de teller’ hebben staan in de top 3: Marco Borsato (121 weken), Justin Bieber (81 weken) en Madonna (69 weken).

Zakkers en een plakker
Ondertussen zakt Shotgun van George Ezra van 2 naar 3 en staan ook Frenna en Lil Kleine op verlies: hun tijd in de top 3 is ‘verleden tijd’, want ze moeten het nu doen met een vierde plek. In My Mind van Dynoro en Gigi D’Agostino blijft op 5 staan en Taki Taki van DJ Snake, Selena Gomez, Ozuna en Cardi B valt van 4 naar 6.

Tweede top 10-hit voor Bizzey
Dean Lewis heeft minder problemen, want zijn Be Alright blijft deze week op de zevende plek hangen. Bizzey weet met Culo zijn tweede top 10-notering in de Top 40 te grijpen als soloartiest. Dat doet hij samen met Frenna, die na Energie (met Ronnie Flex) en Verleden Tijd (met Lil Kleine) zijn derde top 10-hit scoort. Voor KM en Ramiks is het hun eerste keer bij de bovenste tien van de Lijst der Lijsten.

Imagine Dragons terug in top 10
Rise van Jonas Blue en Jack & Jack gaat van 8 naar 9 en op 10 vinden we Natural van Imagine Dragons. Die track verbleef even buiten de top 10, maar keert nu terug.

Lady Gaga jaagt op vijfde top 10-hit
Net buiten de top 10 valt op dat Lady Gaga en Bradley Cooper hard op weg zijn. Shallow gaat van 20 naar 14. Mocht de A Star Is Born-track in de komende weken naar de top 10 stijgen, dan staat Gaga daar voor het eerst sinds 2011 in. Destijds kwam Born This Way op de eerste plek binnen. Met Just Dance, Poker Face, Lovegame en Paparazzi heeft ze al vier top 10-hits op haar naam staan.

Check hier de complete Media Markt Top 40 van deze week.

Foto: BSR Agency

2 Reacties

Log in om te reageren.

John  - 
Lady Gaga heeft momenteel 8 Top 10-hits, naast de al genoemde ook: Bad Romance, Telephone, Alejandro en Born This Way.
John  - 
Lady Gaga heeft momenteel 8 Top 10-hits, naast de al genoemde ook: Bad Romance, Telephone, Alejandro en Born This Way.