Top 40: Davina Michelle blijft op 1

- Hitlijsten

 Rita Ora Bastille Marshmello Nielson Imagine Dragons Alan Walker Ariana Grande Sam Smith Calvin Harris Ava Max Davina Michelle
Top 40: Davina Michelle blijft op 1

2018 is een prima jaar voor de Nederlandstalige hit. Via Zoutelande, Verleden Tijd en Duurt Te Lang hebben we nu 23 weken lang een Nederlandstalige hit op de eerste plaats staan. In de 54-jarige historie van de Top 40 is er slechts één jaar met een nog nadrukkelijker Nederlandstalig stempel: in 2007 stond er 29 weken lang een Nederlandstalige hit bovenaan de lijst.

Duurt Te Lang staat deze week voor de zevende week op de eerste plaats. Davina Michelle evenaart daarmee deze week de eerdere prestaties van twee andere Nederlandse zangeressen, die het record van meeste weken op nummer 1 in handen hebben: Anita Meyer en Yvonne Keeley, die elk ook zeven weken de eerste plaats wisten te bezetten. Tellen we ook de Nederlandse bands en Nederlandse zangers mee dan staat dit trio nu op een gedeelde 21e plaats. Marco Borsato is recordhouder met 69 weken op nummer 1.

13 weken Nederlandstalig op 1
De hit van Davina, nu voor de zevende week op 1, volgde na Verleden Tijd (van Frenna en Lil Kleine). Daarmee staat er nu 13 weken onafgebroken een Nederlandstalige hit op de eerste plaats. De langste reeks van onze taal op nummer 1 zagen we in 1997, toen van 22 maart tot en met 28 juni een periode van 15 weken ontstond. Achtereenvolgens stonden toen De Regenboog (van Frans Bauer en Marianne Weber, 3 weken), Ik Zing Dit Lied Voor Jou Alleen (van Jantje Smit, 7 weken) en Toen Ik Je Zag (van Hero, 5 weken) bovenaan de Top 40.

Ariana Grande in de top 3
Thank U, Next is inmiddels al weer de 15e Top 40-hit van de 25-jarige Ariana. Toch heeft ze nog niet zo vaak op het erepodium van de Top 40 gestaan. Dat deed ze alleen met Break Free (2014) en No Tears Left To Cry (2018). Deze week scoort ze haar derde top 3-hit en dat zet haar in een rijtje Amerikaanse zangeressen, met Alicia Keys, Lady Gaga, Anastacia, Barbra Streisand, Ke$ha, Aretha Franklin en Gloria Estefan, die dat ook drie keer wisten te presteren. 12 Amerikaanse zangeressen stonden vaker in de top 3, onder aanvoering van Madonna, die 15 hits op het erepodium zette.

Nielson evenaart Beauty & The Brains
Calvin Harris en Sam Smith zakken deze week met Promises van 3 naar 4, terwijl Let You Love Me van Rita Ora op 5 blijft staan. Ook Happier van Bastille en Marshmello beweegt niet en blijft plakken op de zesde plaats. Nielson wint weer een plek met IJskoud en komt daarmee op 7. Daarmee evenaart hij nu zijn eerste Top 40-hit Beauty & The Brains, dat niet verder kwam dan die zevende plek.

Darkside terug in de top 10
Natural van Imagine Dragons zakt van 7 naar 8 en het is Alan Walker die opnieuw opvalt. Na 18 weken stijgt Darkside, zijn track met Tomine Harket en Au/Ra, de top 10 weer in. Het nummer gaat van 11 naar 9.

Eerste Cyrus in de top 10
Miley Cyrus is de derde van het gezin Cyrus die we in de Top 40 tegenkwamen. Papa Billy Ray scoorde tussen 1992 en 1994 3 hits, maar kwam niet verder dan nummer 23 (met Achy Breaky Heart); zusje Noah (die volgende maand 19 wordt) kwam een jaar geleden binnen in de lijst met All Falls Down dat strandde op nummer 11. Trace Cyrus, de geadopteerde zoon van Billy Ray en oudere broer van Miley en Noah, kwam met zijn band Metro Station in 2009 tot 22 met Shake It. De inmiddels 26-jarige Miley zette in 2013 met Wrecking Ball haar beste Top 40-prestatie neer, door op nummer 11 te komen. En dat maakt Miley deze week de eerste Cyrus die in de top 10 terecht is gekomen…

De complete Media Markt Top 40 van deze week check je hier.

Foto: YouTube

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!