Top 40: Calvin Harris en Dua Lipa evenaren Top 40-record

- Hitlijsten

 Imagine Dragons Alvaro Soler Drake Ronnie Flex Kygo Calvin Harris Dua Lipa Daddy Yankee
Top 40: Calvin Harris en Dua Lipa evenaren Top 40-record

Het is nog geen Top 40-record, maar bijzonder is het wel: Calvin Harris en Dua Lipa weten met hun 15 weken op 1 het Top 40-record van Shape Of You van Ed Sheeran en Despacito van Luis Fonsi en Daddy Yankee te evenaren.

Is de magistrale 15 weken op nummer 1 het maximaal haalbare in de Media Markt Top 40? Vorig jaar kwamen zowel Shape Of You (van Ed Sheeran) en Despacito (van Luis Fonsi en Daddy Yankee) op dat aantal weken en deze week is One Kiss van Calvin Harris en Dua Lipa de derde hit ooit die dat weet te presteren. Of weet het Britse duo er nog een week bij te trekken om een absoluut record neer te zetten?

Nog een record op komst?
Terwijl One Kiss met 15 weken op nummer 1 dát record al heeft weten te evenaren loert ook een ander recordlijstje voor Calvin Harris en Dua Lipa. In de historie van de Top 40 zijn er namelijk nog maar vier hits die langer op het erepodium (de top 3) van de Top 40 stonden… Om daar het record van Ed Sheeran te evenaren (Shape Of You stond namelijk 18 weken in de top 3) moeten de twee het nog een paar weken vol weten te houden.

Daddy Yankee komt niet van 2 af
Daddy Yankee is zonder twijfel de dupe van het succes van One Kiss. Inmiddels staat Dura nu al 7 weken ‘geparkeerd’ op nummer 2 en daarmee lijkt het laatste stapje in de lijst toch echt een onneembare te worden.

Top 3 voor Tiësto 
Op 21 april 2007 stond Tiësto voor het laatst in de top 3 van de Top 40, toen met In The Dark. Inmiddels zijn we ruim 11 jaar verder en scoort de 49-jarige dj zijn zesde top 3-hit.

Drake stijgt top 10 in
In My Feelings is de zesde top 10-hit voor Drake en daarmee overtreft de rapper zijn landgenoot Shawn Mendes. Vier Canadezen stonden vaker in de top 10 met de 13 top 10-hits van Nelly Furtado als record.

Geen top 10 voor Alvaro Soler?
Wat met El Mismo Sol en Sofia niet lukte dreigt nu ook met La Cintura niet te lukken… de Spaanse zanger bungelt opnieuw net buiten het bovenste kwart van de lijst. In totaal stonden er 50 Spaanse acts in de Top 40 – 27 daarvan wisten de top 10 te bereiken – van de 23 die dat niet deden is Alvaro Soler dan wél met afstand de meest succesvolle… Van de 50 Spaanse acts scoorden er zes acts drie of meerdere Top 40-hits, inclusief Alvaro Soler.

Ronnie Flex bij 100 succesvolste acts
Ronnie Flex heeft deze week het lijstje van de 100 meest succesvolle acts ooit weten te bereiken. De rapper evenaart deze week de Vengaboys op een gedeelde 99e plaats. Daarmee is Snap! deze week tot buiten die top 100 gevallen.

Twee snelste zakkers
Deze week zijn er twee tracks die keihard omlaag gaan. Don't Matter To Me van Drake en Michael Jackson is slachtoffer van het succes van In My Feelings. De track valt 10 plaatsen omlaag en staat nu op 25. Born To Be Yours dondert even hard onderuit. De samenwerking tussen Kygo en Imagine Dragons valt naar 26 in de Lijst der Lijsten.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!