Top 40: Calvin Harris en Dua Lipa 8 weken op 1

- Hitlijsten

 Clean Bandit Demi Lovato Justin Timberlake Calvin Harris Dua Lipa Daddy Yankee Ariana Grande Shawn Mendes Kraantje Pappie Tom Walker
Top 40: Calvin Harris en Dua Lipa 8 weken op 1

Calvin Harris en Dua Lipa voegen weer een week op nummer 1 toe aan hun toch al imposante erelijsten. One Kiss was ook deze week weer onverslaanbaar.

Doordat Flames van David Guetta en Sia blijft plakken op 2 en No Tears Left To Cry van Ariana Grande zelfs een plekje moet inleveren en plaats moet maken voor Dura van Daddy Yankee op 3, blijft One Kiss niet te kloppen. Voor Dua Lipa is dat helemaal goed nieuws. Deze week staat de 22-jarige met zowel IDGAF, als One Kiss nog stevig in de Top 40. Ze is sinds 15 juli 2017 onafgebroken in de Top 40 aanwezig geweest, dat zijn er nu 49. Daarmee is het nu al duidelijk dat ze over vier weken de Britse zangeres zal zijn die het langst haar stempel op de Top 40 heeft weten te drukken. Op dit moment staan Adele (met 52 weken) en Lily Allen (met 51 weken) nog voor haar als Britse zangeressen.

Het absolute record van zangeressen die onafgebroken in de Top 40 stonde is nog wel een eindje weg voor Dua… Rihanna stond tussen 10 juli 2010 en 31 maart 2012 liefst 91 weken zonder onderbreking in de Top 40. 2018 is sowieso al het jaar voor Dua Lipa. Met haar 4 Top 40-hits heeft ze dit jaar 1403 punten weten te verzamelen en dat zijn er nu al 238 meer dan de nummer 2, David Guetta.

Selena knalt naar 4
Selena Gomez hijgt de top 4 inmiddels in hun nek. Back Tou You gaat van 10 naar 5. Daarmee scoort ze haar derde Top 5-hit, want eerder stonden It Ain’t Me en Wolves ook bij de vijf populairste tracks van Nederland.

Lil Craney blijft klimmen
Shawn Mendes blijft op de zesde plek met In My Blood, maar Kraantje Pappie gaat met Lil’ Craney een plek omhoog en komt terecht op 7. Op de track is hij als enige te horen en daarmee is het meteen zijn grootste ‘solo-hit’. Alleen Ja! kwam eerder dit jaar hoger (#5), maar daarop waren ook Bizzey, Chivv en Yung Felix te horen.

Tom Walker slentert top 10 in
Tom Walker heeft eindelijk zijn top 10-hit te pakken. De afgelopen weken sloop hij als een rover in het struikgewas dichterbij en nu gaat hij van 12 naar 9. Het betekent ook dat er nu twee Schotse acts (Calvin Harris komt ook uit Schotland) in de top 10 staan, al bracht Tom het grootste deel van zijn leven door in Manchester.

Post Malone naar 10
Post Malone schuift met Better Now ook een paar plaatsen op en komt op nummer 10 terecht. Voor hem is het zijn tweede top 10-hit, na het succes van Rockstar. Zijn overeenkomst met Kraantje Pappie? Ook Post Malone is voor het eerst alleen op een top 10-hit te horen.

Succesvolste dj in de Top 40
Afrojack is al een tijdje de meest succesvolle dj in de Top 40. Maar de kans is groot dat hij die titel deze week voor het laatst draagt. Iedere week krijgt een hit puntjes – 40 voor een nummer 1-hit en 1 voor een notering op nummer 40. Dat bracht Afrojack tot 4491 punten. Maar de dj uit Spijkenisse staat deze week niet in de Top 40. De nummers 2 en 3 van dit moment, Tiësto en Armin Van Buuren, staan dat wel. Tiësto is Afrojack deze week genaderd tot op 13 punten en gezien de plek waarop Jackie Chan deze week staat gaat Afrojack de titel komende week weer teruggeven aan Tiësto. Die was tussen 2007 en 2017 steeds de meest succesvolle Nederlandse dj in de Top 40.

Snelste stijger en snelste zakkers
Solo van Clean Bandit en Demi Lovato is deze week de grootste stijger in de Top 40. Het nummer gaat deze week van 32 naar 25.

Say Something van Justin Timberlake en Chris Stapleton en This Is America van Childish Gambino zijn de snelste zakkers van deze week. Beide tracks gaan 8 plaatsen onderuit en daardoor staat Say Something nu op 36 en This Is America op 32.