Top 40: Ava Max dendert de lijst binnen

- Hitlijsten

 Ava Max Kygo Sandro Cavazza Ellie GouldingDiplo Swae Lee
Top 40: Ava Max dendert de lijst binnen

Afgelopen week had ze met Sweet But Psycho nog de Alarmschijf te pakken, maar Ava Max pakt met de track ook meteen haar eerste Top 40-hit. Ze laat zelfs Close To Me van Ellie Goulding, Diplo en Swae Lee en Happy Now van Kygo en Sandro Cavazza achter zich en is de hoogste binnenkomer in de Lijst der Lijsten!

16. SWEET BUT PSYCHO – Ava Max

Amanda Ava Koci. Dat is de echte naam van Ava Max. De 24-jarige Amerikaanse heeft Albanese ouders, die al voor Ava’s geboorte naar de Verenigde Staten emigreerden. Moeder Koci ging er als operazangeres aan de slag, dus het zingen heeft ze niet bepaald van een vreemde. De afgelopen tijd werkte Ava samen met bekende namen als David Guetta en Jason Derulo. Met Sweet But Psycho heeft ze in haar eentje nu haar wereldwijde doorbraak te pakken. Deze track gooide al hoge ogen in bijvoorbeeld Noorwegen en Zweden, verovert inmiddels Groot-Brittannië en dus ook Nederland. Radio 538 riep Ava’s eerste Top 40-notering uit tot Alarmschijf. Qua uiterlijk doet Ava soms een beetje aan Lady Gaga denken.

24. CLOSE TO ME – Ellie Goulding X Diplo & Swae Lee

Ellie Goulding, Diplo en Swae Lee hebben alle drie een tatoeage aan de binnenkant van hun rechterarm. Vandaar dat Ellie onlangs een animatie van die drie onderarmen op Twitter gooide. Een duidelijke hint naar de samenwerking. Close To Me zul je ook op het nieuwe album van Ellie vinden, dat over een paar maanden uitkomt. Een week geleden was Swae Lee al nieuw in de Top 40 toen de titelsong van de nieuwe Spiderman-film, een samenwerking met Post Malone, binnen kwam. De ene helft van Rae Sremmurd is momenteel op veel tracks te horen, want hij doet ook mee op Arms Around You van XXXTentacion en Lil Pump dat deze week de Tipparade binnen komt. Radio 538 koos Close To Me als Alarmschijf.

33. HAPPY NOW – Kygo feat. Sandro Cavazza

Als je in een quiz de vraag krijgt uit welk land Sandro Cavazza komt, zul je op basis van zijn naam misschien wel Italië invullen, maar dan zit je er mooi naast. De singer/songwriter heeft weliswaar Italiaanse roots, maar in zijn paspoort staat de Zweedse nationaliteit. Sandro werd 26 jaar geleden geboren in Stockholm. In de Top 40 maakte je al twee keer eerder kennis met hem. In 2016 zong Sandro op Beautiful Life van Lost Frequencies en een jaar geleden was hij te horen op Avicii’s Without You. Zijn derde Top 40-hit heeft Sandro opnieuw mede te danken aan een bekende dj en producer. Happy Now is een samenwerking met Kygo. Die scoort zijn veertiende hit. Radio 538 koos het Scandinavische onderonsje als Dance Smash.

Foto: BSR Agency

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!