Tones And I oppermachtig in de Top 40

- Hitlijsten

 Tones And I Maroon 5 Post Malone Emma Heesters Rolf Sanchez Marco Borsato Snelle John Ewbank Camila Cabello Sam Feldt Jonas Brothers Dua Lipa Sam Smith Justin Bieber Ed Sheeran Cardi B Martin Garrix Dean Lewis Yade Lauren
Tones And I Q

Voor de zevende week voert Tones And I met haar Dance Monkey de Top 40 aan. De Australische is bij lange na niet te achterhalen voor haar achtervolgers.

Slechts drie Australische acts stonden langer bovenaan de lijst: Olivia Newton John (16 weken, met 3 nummer 1-hits), DCup (8 weken) en Yolanda Be Cool (8 weken). De langst genoteerde nummer 1-hit waar een Australische artiest aan meewerkte is You’re The One That I Want (van John Travolta en Olivia Newton John), die in 1978 negen weken op 1 stond. Daarachter volgt We No Speak Americano (van Yolanda Be Cool vrs. Dcup) dat in 2010 8 weken op 1 stond. Tones And I overtreft deze week Can’t Get You Out Of My Head (van Kylie Minogue, uit 2001), dat 6 weken op 1 stond. Afgelopen woensdag ontving ze een Nummer 1 Award uit handen van Domien.

Post Malone weer naar 3
Memories van Maroon 5 blijft de tweede plek bezetten, maar ondertussen klimt Post Malone met Circles naar de derde plek. De 24-jarige rapper, die volgend jaar op Pinkpop staat, stond daar drie weken geleden ook al, maar moest daarna Memories en Lippenstift van Marco Borsato, Snelle en John Ewbank voor zich laten. Volgende week kan Circles Post's op drie na succesvolste track in de Top 40 worden: het nummer gaat dan vrijwel zeker in puntenaantal Better Now voorbij. Grapppig detail: ook het nummer Post Malone, van Sam Feldt en Rani, stijgt deze week in de top 10: van 8 naar 7.

Emma en Rolf ruiken de top 3
Ook Emma Heesters en Rolf Sanchez winnen een plekje. Met een vierde plek kan het duo de top 3 al ruiken. Mochten zij die bereiken, dan is Pa Olvidarte de eerste Spaans-Nederlandse track in de top 3 van de Top 40. Alleen Rolfs eerdere hit, Voy A Bailar, kwam met een negende plek in de buurt.

Jonas Brothers terug in de top 10
Lippenstift van Marco Borsato, Snelle en John Ewbank moet deze week flink inleveren. Het nummer stond vorige week nog op 3, maar valt nu terug naar de vijfde plek. Een plaats lager blijft Camila Cabello, na weken te hebben gestegen, plakken op 6. We waren ze even kwijt in de top 10, maar de Jonas Brothers melden zich weer. Only Human stijgt flink door, van 12 naar 8. Daarmee komen de mannen in de buurt van hun hoogst behaalde positie ooit in de lijst: de zesde plek. Die wisten ze met hun vorige hit Sucker te bereiken.

Dua Lipa knalt omhoog
Vorige week kwam Don't Start Now van Dua Lipa op 28 de Top 40 binnen, maar deze week knalt ze al door naar de tien populairste tracks van ons land. Ze komt terecht op 9. Dua heeft elf Top 40-hits gescoord en allemaal stonden ze in de top 10. Slechts één andere act wist zovaak in de top 10 te komen met een 100% score… Ch!pz. Voor de Nederlandse groep kwam er geen elfde hit meer en dus blijft die 100% score staan die nu (dus) is overtroffen door Dua Lipa met 11 hits.

Twee kanshebbers op de top 10
De top 10 wordt afgesloten door How Do You Sleep? van Sam Smith, dat voor de tweede week op 10 staat. Daaronder staan twee hits die staan te trappelen om de top 10 te betreden. 10,000 Hours van Dan + Shay en Justin Bieber gaat van 13 naar 11 en ook South Of The Border van Ed Sheeran en Camila Cabello is weer wat dichterbij gekomen. Dat laatste nummer staat nu op 12 en komt van 15. 

Garrix en Snelle stijgen lekker door
Wat lager in de lijst zijn er ook enkele tracks die in de lift zitten. Ze Kent Mij van Snelle en Yade Lauren wint zeven plekken en komt daarmee op 24 terecht. Used To Love van Martin Garrix en Dean Lewis gaat dan weer van 35 naar 27. 

De complete Top 40 check je hier!

Foto: Qmusic