Tones And I op recordkoers in de Top 40

- Hitlijsten

 Tones And I
Tones And I

Dance Monkey staat opnieuw op nummer 1 in de Top 40 en dat betekent dat Tones And I volgende week een Top 40-record kan evenaren. Al kan The Weeknd nog dwarsliggen: zijn Blinding Lights gaat steeds harder.

Het zal er enorm om gaan spannen of Tones And I met haar Dance Monkey een record kan pakken. Ze is een weekje verwijderd van de prestatie van Calvin Harris en Dua Lipa die met One Kiss de Top 40 voor 16 weken wisten aan te voeren. Direct daarachter staat nu de Australische zangeres, met 15 weken op nummer 1. Die prestatie deelt ze met Shape Of You (van Ed Sheeran) en Despacito (van Luis Fonsi en Daddy Yankee) die eveneens 15 weken op nummer 1 wisten te verblijven.

Unicum voor de Alarmschijf
Het is ook voor het eerst dat een (ex-)Alarmschijf zo lang de meest populaire hit in de Top 40 weet te zijn.
Mocht Tones And I volgende week ook op 1 staan, dan wordt ze ook de Australische act met de meeste weken op nummer 1. Dat record gaat ze dan wel delen met Olivia Newton-John, die met haar drie nummer 1-hits in totaal 16 weken de Top 40 wist aan te voeren.

Kan The Weeknd het feestje van 'Tones' verpesten?
Blinding LIghts van The Weeknd wint ondertussen steeds meer terrein en verstoot nu Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez van de tweede plek. Daarmee hijgt hij nu ‘Tones’ in haar nek. Wanneer hij nóg meer streams en airplay bij elkaar weet te harken, kan hij de zangeres volgende week goed dwarszitten.

Tweede top 10-hit voor Lewis Capaldi
Drie andere tracks stijgen ook in de top 10. Ride It van Regard gaat van 8 naar 6 en Dominic Fike keert met 3 Nights terug in de top 10 door van 13 naar 9 te stijgen. Lewis Capaldi scoort zijn tweede top 10-hit in Nederland, nadat hij eerder met Someone You Loved tot de zevende plaats kwam. Before You Go wandelt van 12 naar 10.

Danny Vera stijgt opnieuw
De Top 40-achtbaan ratelt vrolijk verder voor Danny Vera. Nadat zijn hit vorige week voor het eerst in de bovenste helft van de Top 40 kwam, weet hij deze week verder te stijgen naar nummer 14. Roller Coaster voegt zich daarmee nu in een rij van 10 Top 40-hits die in de 30e week (of later) nog wisten te stijgen, met daaronder Wake Me Up! van Avicii, Youngblood van 5SOS en Somebody That I Used To Know van Gotye. Roller Coaster zet deze week ook nog een unicum neer in de Top 40. Nooit eerder stond er een hit 30 weken in de lijst zonder daarbij niet ook in de top 10 te zijn gekomen. 

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube