Tones And I knalt Snelle na 1 week van nummer 1

- Hitlijsten

 Snelle Tones And I
Tones And I

Slechts één week kon Snelle genieten van zijn nummer 1-hit in de Top 40. Reünie zakt naar de tweede plek. omdat Dance Monkey van Tones And I naar de eerste plek stijgt.

Met Tones And I staat er voor de negende keer een act uit Australië bovenaan de lijst. En in dat rijtje mist zowaar ook de meest succesvolle act uit Australië: Sia stond met 13 hits al 217 weken in de lijst, maar kwam nooit op nummer 1. Het is ook nog eens de tweede keer dit jaar, dat een nummer 1-hit het slechts een weekje vol weet te houden op de eerste plaats. Con Calma (van Daddy Yankee en Snow) moest eind april ruimte maken voor SOS (van Avicii). 

Ed en Khalid terug in de top 3
De top 10 van de lijst is behoorlijk in beweging, met zes stijgers en een nieuwe binnenkomer. Ed Sheeran en Khalid keren terug in de top 3 met Beautiful People en daarmee zitten zij nu vlak achter Snelle, die met zijn track dus een stapje terug moet doen. 

Suzan & Freek voor de derde week op 4
Ook Suzan & Freek stijgen een plek. Blauwe Dag staat daarmee voor het eerst in de top 4 van de Top 40. Het stel staat daarmee voor de derde keer op de vierde plek, want Als Het Avond Is stond daar al twee weken. 

Zakker en plakker
De grootste klap binnen de top 10 is voor Señorita van Shawn Mendes en Camila Cabello. 12 weken lang stonden zij op nummer 1 in de Top 40 en vorige week kwam daar een einde aan. Deze week verliest de track drie plekken en komt daarmee op de vijfde plek terecht. Daaronder komt Post Malone niet van de zesde plek af. Circles leek hard op weg naar de top van de lijst, maar de concurrentie lijkt vooralsnog wat te zwaar. 

Twee stijgers op een rij
Higher Love van Kygo en Whitney Houston heeft de weg omhoog weer gevonden. Het nummer wint weer een plaatsje, na twee weken op de achtste plek te hebben gestaan. How Do You Sleep? van Sam Smith wint twee plekken en komt daardoor op 8 te staan. 

Lippenstift nieuw op 9
Lippenstift van Marco Borsato, Snelle en John Ewbank is nieuw op 9 en lijkt dé kandidaat om Tones And I in de komende weken van de eerste plek te verstoten. De kans is levensgroot dat Marco volgende week een nieuw record op zijn naam gaat schrijven. Met Lippenstift staat hij voor de 223e week in de top 10 en dat is bijna een absoluut record. Er is maar één artiest die langer in de top 10 stond: Rihanna. Die bracht haar teller op 224 weken. We durven de voorspelling wel aan: dat gaat Marco komende week evenaren. Zijn 'eigen' Top 40 heeft hij al binnen: Lippenstift is zijn veertigste Top 40-hit!

Liar stijgt top 10 in
Haar hit met Shawn Mendes zakt, maar dat betekent niet dat we van Camila Cabello af zijn. Ex-Alarmschijf Liar vliegt deze week de top 10 in en daarmee staat de teller van de zangeres nu op drie top 10-hits. 

De complete Top 40 check je hier!