Tones And I elfde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Emma Heesters Rolf Sanchez Dean Lewis Martin Garrix Dominic Fike Kensington Billie Eilish Lewis Capaldi Tones And I
Tones And I

Tones And I staat deze week voor de elfde week op nummer 1 in de Top 40. Daarmee evenaart de Australische zangeres het record dat Davina Michelle aan het begin van het jaar heeft neergezet.

Duurt Te Lang stond toen voor de elfde week op 1 en daarmee werd Davina de solozangeres die het langst met een track op nummer 1 had gestaan. Nu moet ze dat record delen met Tones en volgende week zou ze 'm ook nog kwijt kunnen raken, als Dance Monkey ook nog een twaalfde week aan haar zegetocht vastplakt.

Pa Olvidarte naar 2
De afgelopen zes weken stond Memories van Maroon 5 op nummer 2 maar deze week moet de Amerikaanse band dan toch echt buigen voor Emma Heesters en Rolf Sanchez. Pa Olvidarte wisselt van plek met Memories en staat daarmee voor het eerst op nummer 2.

Roxanne naar 5
Op 4 verroert Post Malone geen vin en blijft Circles plakken. Arizona Zervas wint wel een plek en stijgt met Roxanne van 6 naar 5. 

Billie Eilish op hoogste positie ooit
Don't Start Now van Dua Lipa zakt alweer. In de zesde week dat de track in de lijst staat, zakt het nummer van 5 naar 6. Billie Eilish doet dan weer het omgekeerde. Haar Everthing I Wanted vliegt van 10 naar 7. Het is de hoogste positie die ze ooit in de Top 40 heeft gehaald. Haar hit Bad Guy kwam eerder dit jaar niet verder dan de negende plek.

Zakkers
De nummers 8 tot en met 10 zijn allemaal een plek gezakt. Post Malone van Sam Feldt en Rani staat nu op 8, Lose You To Love Me van Selena Gomez op 9 en Ride It van Regard op 10.

Dominic Fike schiet ineens omhoog
Negen weken lang zwom Dominic Fike rond in de onderste helft van de Top 40. Maar inmiddels wordt de debuutsingle van de 23-jarige Amerikaan toch wel een serieuze hit. 3 Nights schiet deze week namelijk door naar het linkerrijtje van de lijst en is met tien plekken winst zelfs de snelste stijger op nummer 11.

Nog meer stijgers
Dominic Fike is niet de enige die hard omhoog gaat. Meduza, Becky Hill en Goodboys gaan van 17 naar 13, Uncharted van Kensington schiet van 23 naar 16 en Used To Love van Martin Garrix en Dean Lewis stijgt van 20 naar 17. Ook Before You Go van Lewis Capaldi heeft de lift genomen. De track was vorige week nieuw op 28 en is deze week te vinden op 20.

Foto: Stichting Nederlandse Top 40