Tones And I danst naar 6e week op 1

- Hitlijsten

 Tones And I
Tones And I

Voor de zesde week staat Dance Monkey van Tones And I op de bovenste plek van de Top 40. De zangeres heeft de aanval van Maroon 5 afgeslagen.

Tones And I is de eerste soloartiest in 2019 die de lijst zo lang weet aan te voeren. Eerder dit jaar zagen we vier andere ‘solisten’ bovenaan de Top 40, maar die hielden het minder lang vol: Arcade (van Duncan Laurence, 4 weken), SOS (van Avicii, 3 weken), Sweet But Psycho (van Ava Max, 3 weken) en Duurt Te Lang (van Davina Michelle, 2 weken). Davina blijft voorlopig wel de zangeres die vóór Tones & I het langst op nummer 1 stond, want Duurt Te Lang stond 11 weken onafgebroken bovenaan de hitlijst.

De top 4 zit stil
De complete top 4 blijft deze week staan. Dat betekent dat Memories van Maroon 5 op 2 staat, Lippenstift van Marco Borsato, Snelle en John Ewbank op 3 en Circles van Post Malone op 4. Maar op nummer 5 komen we gelukkig wel een stijger van formaat tegen.

Pa Olvidarte knalt omhoog
Pa Olvidarte van Emma Heesters en Rolf Sanchez gaat namelijk als een raket. De track stijgt van 11 naar 5 en daarmee komt het aantal top 10-hits van Rolf nu op twee. Met Voy A Bailar, met Ali B, Boef en RedOne wist hij in 2017 zijn eerste te scoren en dat nummer kwam destijds tot de negende plek. De zanger heeft qua positie zijn eerste dus overtroffen. Qua Top 40-punten is het gat nog groot: Voy A Bailar wist er in totaal 333 te verzamelen.

Camila sluipt omhoog
Camila Cabello sluipt al drie weken zachtjes omhoog. Net als de afgelopen weken wint ze opnieuw een plekje: Liar gaat van 7 naar 6. De zangeres staat voor de derde keer op die zesde plek. Haar hit Havana stond namelijk al twee keer op die positie.

Tweede top 10-hit voor Sam Feldt
De nummers 7 tot en met 10 kennen drie verliezers en één winnaar. Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid daalt naar 7 en ook Blauwe Dag van Suzan & Freek (van 8 naar 9) en How Do You Sleep? van Sam Smith (van 9 naar 10) dalen een plekje. Voor Sam Feldt en Rani is er wel goed nieuws: Post Malone schiet van 12 naar 8 en levert de Nederlandse dj en producer zijn tweede top 10-hit op, na Summer On You met Wulf uit 2016. Eerder bereikte de track in de UK al de tiende plek.

Ed Sheeran weer op weg naar de top 10?
Hij stond al tien keer in de top 10 en nu lijkt Ed Sheeran er opnieuw naar op weg te zijn. South Of The Border, met Camila Cabello stijgt deze week van 20 naar 15. Ed nadert bovendien de top 10 van acts die het langst in de top 10 van de Top 40 wisten te verblijven. Daar is Marco Borsato nu een maand lang recordhouder (met 228 weken). De roodharige Brit staat op 131 weken.

Snelste stijger voor Coldplay
Coldplay is met Orphans de snelste stijger in de lijst. Het nummer gaat 12 plaatsen omhoog en komt daarmee op 19. Het is de twintigste top 20-hit van de band van Chris Martin, op een totaal van 27 Top 40-hits. 

De complete Top 40 van deze week check je hier!

Foto: cover