Tones And I blijft heersen in de Top 40

- Hitlijsten

 Tones And I
Tones And I

Dance Monkey van Tones And I staat opnieuw op nummer 1 in de Top 40. De concurrentie komt deze keer uit minder verwachte hoek, want Marco Borsato en Snelle gaan met Lippenstift onderuit.

Met ‘pas’ 9 weken Top 40 is Toni Wilson nog een rookie in de Top 40. Toch heeft ze er al 5 bovenaan de Top 40 gestaan en daarmee staat ze bij de 5 Australische acts die de Nederlandse hitlijst het langst hebben weten aan te voeren. Het leek deze weken een tweestrijd te worden met Marco Borsato, Snelle en John Ewbank, maar deze week moeten de Nederlanders het laten afweten. Lippenstift zakt naar 3, waardoor de Australische opnieuw de bovenste plek kan claimen. Al is de nummer 2 van deze week hard op weg naar de eerste plaats.

Maroon 5 op weg naar tweede nummer 1-hit?
En die nummer 2 is Maroon 5's Memories. De band stijgt deze week van 4 naar 2 en lijkt hard op weg naar nummer 1. De streaming- en airplaycijfers stijgen nog altijd, maar Tones And I ligt nog erg ver voor. Het zou dan de tweede nummer 1-hit voor Maroon 5 worden, want in 2011 haalde Moves Like Jagger (met Christina Aguilera) al de eerste plek in de Top 40. 

Lippenstift duwt Post Malone uit de top 3
Doordat Lippenstift naar de derde plek zakt, kukelt Circles van Post Malone de top 3 van Nederland uit. Die track moet het nu met de vierde plaats doen. Reünie van Snelle heeft veel minder last van andere nummers, want die ex-Alarmschijf blijft staan op 5. 

Beautiful People en Liar weer omhoog
De top 10 zit verder vrij vast, want er zijn nog maar twee andere nummers die stijgen. Beautiful People van Ed Sheeran en Khalid gaat van 7 naar 6 en vlak daaronder gaat Camila Cabello met haar Liar van 8 naar 7. En dat is bijzonder, want op die positie stond Camila solo nog niet eerder. Alleen in 2016, als onderdeel van Fifth Harmony, stond ze een weekje op de zevende plek.

Pa Olvidarte bijna in de top 10
Ze gaan hard, die Emma Heesters en Rolf Sanchez. Vorige week was Pa Olvidarte nog de hoogste binnenkomer in de lijst en deze week stijgen ze flink door. Sterker nog: door van 27 naar 11 te stijgen, zijn ze de snelste stijger van deze week. Daarmee komt de eerste top 10-hit van Emma heel dichtbij. Rolf had die primeur al: hij kwam in 2017 tot nummer 9 met Voy A Bailar, dat hij samen maakte met Ali B, Boef en RedOne

10,000 Hours doet het rustig aan
Ook Dan + Shay en Justin Bieber zijn onderweg naar boven, maar zij maken een kleinere sprong met 10,000 Hours. De countrysong en ode aan de liefdes van de mannen stijgt van 16 naar 13. Daardoor scoort The Biebs zijn dertiende top 15-hit in Nederland.

Check hier de complete Top 40 van deze week! 

Foto: YouTube