To Die For hoogste nieuwe in de Top 40

- Hitlijsten

 Sam Smith Miss Montreal
Sam Smith

Je hoorde 'm deze week nog als Alarmschijf op Qmusic, maar Sam Smith heeft nu al een plekje in de Top 40 weten te bemachtigen. To Die For is de hoogste nieuwe binnenkomer deze week.

34. TO DIE FOR – Sam Smith

Op 1 mei van dit jaar verschijnt het nieuwe album van Sam Smith. ‘Ik ben trotser op dit album dan op alles dat ik ooit eerder heb gedaan en heb mezelf echt kunnen bevrijden’, vertelde de 27-jarige Sam in een interview. Die uitspraak sluit aan op de aankondiging van een jaar geleden dat Sam zichzelf niet beschouwt als man of vrouw, maar als non-binair. To Die For is niet alleen de titel van Sams nieuwe album, maar ook van de single die deze week de Top 40 binnenkomt. Naast Sams twaalfde Top 40-notering zul je ook de drie voorgangers, Promises (samen met Calvin Harris), Dancing With A Stranger (met Normani) en How Do You Sleep? op het nieuwe album tegenkomen. Qmusic riep To Die For uit tot Alarmschijf.

40. HIER – Miss Montreal

Op de samenwerkingen met Nielson (Hoe) en Bløf-zanger Paskal Jakobsen (Ik Zoek Alleen Mezelf) na waren alle Top 40-noteringen van Miss Montreal tot eind 2019 Engelstalig. Daar kwam afgelopen najaar verandering in toen Sanne Hans en haar band vijf weken genoteerd stonden met het Nederlandstalige Een Stap Terug. Opvolger Hier is opnieuw in het Nederlands en dan kan een geheel Nederlandstalig album natuurlijk niet uitblijven. Dat verschijnt dit jaar in twee delen. Het eerste deel is deze week uitgekomen en staat vol persoonlijke teksten over onder meer liefde, verlies en eenzaamheid. Hier gaat over de dood van Sanne’s stiefvader. Qmusic koos Miss Montreals veertiende Top 40-hit als Alarmschijf

Foto: YouTube