Tipparade: Zoe Wees naar nummer 1

- Hitlijsten

 Yssi SB D-Double Henkie T Jack Josylvio Sevn Alias Dua Lipa Gerard Joling Poke Jason Derulo Puri Jhorrmountain Ruben Annink Ty Dolla $ign Kanye West FKA Twigs Skrillex Davina Michelle Nielson
Tipparade: Zoe Wees naar nummer 1

Deze week heeft Zoe Wees de Alarmschijf te pakken op Qmusic. Haar Control klimt met 25 plaatsen winst naar de eerste plek van de Tipparade.

De vorige Alarmschijf die de Tipparade wist aan te voeren was Como Tu van Rolf Sanchez die er, in maart de grootst mogelijke sprong mee maakte van 30 naar 1. De overstap van Zoe Wees naar de Top 40 ligt komende week ongetwijfeld in het verschiet. Uit de Tipparade van afgelopen week weet slechts één notering de oversteek naar de Top 40 te maken. Zeven andere tracks verdwijnen daarnaast uit de lijst.

De Tipparade krijgt daarmee een flinke opfrisbeurt waardoor de langst genoteerde hit nu zes weken in de lijst staat. TKN van Rosalía en Travis Scott beweegt wel langzaam met 1 plaatsje winst maar in die beweging krijgt de track het gezelschap van vier andere noteringen. Imanbek en Martin Jensen zijn met hun I’m Just Feelin’ (Du Du Du) de enige zittenblijver op nummer 2.

De complete Tipparade bekijk je hier en de binnenkomers zetten we natuurlijk voor je op een rij.

15 (--) PAPER ZIEN / PAPER ZIEN (REMIX)- Yssi SB / Yssi SB & D-Double & Henkie T & Jack & Sevn Alias & Josylvio
In het voorjaar leverde Yssi SB de track Paper Zien af en inmiddels is er van die track ook een remix verschenen waarop D-Double, Henkie T, Jack, Sevn Alias en Josylvio meewerken. Die laatste twee zijn de enige van het rijtje die al eens in de Top 40 stonden. Samen stonden een kleine twee jaar geleden ook al eens in de Tipparade met Mag Het Ff Lekker Gaan. Voor Yssi SB en Jack is een notering in de Tipparade iets nieuws, de rest stond er al vaker in.

24 (--) HALLUCINATE- Dua Lipa
Inmiddels is Dua Lipa toe aan de vierde single van het album Future Nostalgia. De track maakte ze samen met onder meer SG Lewis, Stuart Price en Frances. Opnieuw brengt de track een enorme zweem aan gevoel met de muziek van weleer zoals dat ook met Don’t Start Now, Physical en Break My Heart het geval was. Ondertussen hebben die hits er al wel voor gezorgd dat ze 35 weken, zonder onderbreking, in de top 10 staat.

25 (--) WE GAAN RAKET NU- Gerard Joling feat. Poke
Met We Gaan Raket Nu brengen Gerard Joling en Poke een eerbetoon aan één van de meest gegeten ijsjes van Nederland. En alsof toeval niet bestaat was het ook de ijsfabrikant die de videoclip maakte. Gerard Joling had op voorhand wel zijn vragen toen Poke de tekst van het nummer onder handen nam maar inmiddels heeft de zanger ook door dat het een stuk lekkerder ‘bekt’. Vorige samenwerkingen met onder meer de Gebroeders Ko en Snollebollekes brachten hem niet terug in de Top 40. Poke maakte in april juist zijn Top 40-debuut met Anderhalf, zijn samenwerking met Ali B en Judeska.

26 (--) COÑO- Jason Derulo x Puri x Jhorrmountain
Jason Derulo heeft een Nederlandse track een internationale kans gegeven. De zanger is helemaal verliefd op de beats van Coño en hij wilde iedereen vooral laten meegenieten van het nummer. Ook omdat het in de Verenigde Staten niet lukte. Of ze daar alle inhoud van de, van oorsprong Nederlandstalige, hit zullen begrijpen is de vraag. Zo is “Zet ’t in d’r coño” ook in de nieuwe versie met Jason Derulo te horen. Derulo is zelf zeer populair op TikTok en is met Savage Love (Laxed – Siren Beat) zelfs heel dicht bij een nummer 1-hit.

27 (--) IEMAND- Ruben Annink
In 2015 stond hij naast Ali B bij Terwijl Jullie Nog Bij Me Zijn. Het emotionele eerbetoon betekende het Top 40-debuut voor Ruben Annink die er, uitgerekend op zijn 17e verjaardag, mee binnen eist te komen. Het nummer strandde op plek 20 en een opvolger, Nu Of Nooit dat hij met Monica Geuze en Jonna Fraser maakte, bleef in 2016 steken in de Tipparade. Iemand is zijn eerste echte solosingle en hij schreef het nummer in een moeilijke tijd waarin hij ontdekte dat hulp en steun belangrijk is om eenzaamheid te overwinnen.

28 (--) EGO DEATH- Ty Dolla $ign & Kanye West & FKA Twigs & Skrillex
Flarden van Ego Death gingen al eerder in de rondte nadat er tijdens een feestje van de rapper stiekem opnames waren gemaakt. Het is voor Ty Dolla een bijzondere track omdat iedere samenwerking met Kanye voor hem tot iets bijzonders leidt. En misschien is dit wel een hele bijzondere met de mogelijk aanstaande president van de Verenigde Staten. In de track is ook een Top 40-hit uit 1997 te horen via Free waarmee Ulta Naté toen op nummer 29 wist te komen.

29 (--) MY OWN WORLD- Davina Michelle
Deze week maakt Davina Michelle haar debuut op het witte doek met My Own World. Je ziet het concert uit de AFAS Live maar ook neemt ze je mee en gunt ze je een kijkje in haar leven. Afgelopen woensdag was Davina te gast bij Mattie en Marieke waar haar single voor het eerst op de radio te horen was. Na alle positieve reacties op haar nieuwe track viel alle druk van haar schouders.

30 (--) SLOWMOTION- Nielson
Deze woensdag kon Nielson eindelijk weer groots uitpakken met een concert. Hij stond voor 2500 bezoekers in de Ziggo Dome. Op zijn Instagram-pagina werd ondertussen de titel zichtbaar van zijn volgende single, Slowmotion. Dat nummer liet hij al een aantal keren horen tijdens concerten in 2019. Eerder dit jaar scoorde hij met Tabitha op Slapen Met Het Licht Aan zijn twaalfde Top 40-hit.