Tipparade: Zedd binnen op 1

- Hitlijsten

 Ina Wroldsen Steve Aoki Diggy Dex Zedd Ilse DeLange Zayn
Happy Now - Zedd & Elley Duhé

De nieuwste Tipparade telt zes binnenkomers, aangevoerd door Zedd en Elley Duhé.

Inmiddels is het acht weken geleden dat we een binnenkomer op nummer 1 in de Tipparade hadden. Toen was die eer voor Hurt Somebody van Noah Kahan en Julia Michaels. Deze week zien we de Alarmschijf van deze week van Zedd en Elley Duhé de lijst van kanshebbers op een Top 40-hit debuteren op de eerste plek.

Qua verschuivingen is het relatief rustig. Vier tracks staan onveranderd op dezelfde plek als vorige week terwijl zowel Stap Voor Stap (van Kav Verhouzer en Sjaak) en Natural (van Imagine Dragons) met 8 plekken winst de snelste stijgers zijn. Nog niet eerder dit jaar was de snelste stijging in de lijst zo gering als deze week.

De binnenkomers in de nieuwe Tipparade nemen we natuurlijk even onder de loep:

1 (--) HAPPY NOW- zedd & elley duhé
In de Top 40 is het fraaiste er van The Middle wel af; deze vrijdag is de track met Maren Morris en Grey zelfs de snelste zakker in de lijst. Voor de Duitse dj werd het wel zijn grootste succes in ons land met een tweede plaats als beste resultaat. In voorgaande jaren kwam hij ook met Break Free, Starving en Stay in de top 10 terecht. Maren Morris was de eerste onbekende zangeres na het rijtje van Ariana Grande, Selena Gomez, Hailee Steinfeld en Alessia Cara en ook Elley Duhé kwam nog niet eerder tot succes in ons land. Maar dat gaat veranderen met de Alarmschijf die de 26-jarige Amerikaanse deze week scoort.

26 (--) SOUR DIESEL- zayn
In tegenstelling tot de clips die we bij zijn vorige tracks te zien krijgen draait het bij de nieuwste clip vooral om de beeltenissen van de zanger. De voormalige One Direction-zanger heeft voor de gelegenheid ook zijn haar een andere kleur gegeven: blauw. Sour Diesel is opnieuw een voorproefje van zijn nieuwe album en, in tegenstelling tot zijn vorige album (Mind Of Mine) heeft Zayn laten weten met zijn tweede studioalbum wel een tournee te zullen gaan doen.

27 (--) DE ZON OP- diggy dex
Komend najaar moet het nieuwe album van Diggy Dex verschijnen en daarmee komt er een opvolger voor zijn vijfde, Golven, dat stamt uit het najaar van 2016. Op dat album stond ook zijn tweede Top 40-hit Treur Niet (Ode Aan Het Leven) die voor de release van het album al drie weken in de top 10 stond. Sindsdien scoorde hij met Ali B (en Ik Huil Alleen Bij Jou) nog een bescheiden hit. Sinds mei 2016 is Diggy Dex niet meer in de Top 40 te vinden geweest en wat ons betreft is De Zon Op zo’n typische track waarmee de 38-jarige zanger wel eens zijn rentree in de lijst kan gaan maken. 

28 (--) LIE TO ME- steve aoki feat. ina wroldsen
Zowel Steve Aoki als ook Ina Wroldsen hebben één Top 40-hit op hun naam staan. De Amerikaanse dj ‘deed’ het in 2011 met Afrojack en Miss Palmer (op No Beef) terwijl we de Noorse eerder dit jaar in de Top 40 zagen via Jax Jones. Wroldsen won de strijd want met Breathe kwam ze tot nummer 22 terwijl Steve Aoki niet verder wist te komen dan plek 26. Deze week ondernemen de twee samen een poging richting de lijst der lijsten.

29 (--) FEEL ABOUT YOU- silk city & mapei
Diplo heeft zijn naam al eerder aan projecten verbonden. Wat dacht je van Jack Ü, dat in 2015 een half jaar in de Top 40 stond met Where Are Ü Now. Of Major Lazer dat inmiddels al elf keer in de Top 40 is verschenen en met Lean On zelfs een hit maakte die nog steeds bij de zeven grootste hits aller tijden hoort. Het nieuwste project van de 39-jarige Amerikaan moet een compleet album gaan opleveren dat hij samen met Mark Ronson maakte. Eerder dit jaar wlst Only Can Get Better het niet tot de Tipparade te schoppen wat deze week wel met Feel About You is gelukt.

30 (--) LAY YOUR WEAPONS DOWN- ilse delange
Na Anouk is IlseDeLange de tweede meest succesvolle Nederlandse zangeres in de Top 40-historie. Met haar 21e solo Top 40-hit, Blue Bittersweet, overtrof ze in 2014 de eerdere prestatie van Corry Konings. Na haar activiteiten met The Common Linnets heeft ze dit jaar haar solowerk weer opgepakt. In het voorjaar zagen we OK al in de Tipparade en inmiddels is duidelijk dat ook Lay Your Weapons Down een plek zal krijgen op het album, getiteld Ilse DeLange, dat op 31 augustus zal verschijnen. Op dat album zullen daadwerkelijk 14 nummers te vinden zijn. Met het album zal Ilse vanaf september een uitverkochte tournee doen en op 2 februari 2019 geeft ze voor het eerst een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome.