Tipparade: Yxng LE en Frenna op 1

- Hitlijsten

 Frenna Yxng LE Eminem Frans Bauer Donnie Ayoub Maach Kes Doja Cat Avicii Racoon Kygo Sandro Cavazza
Yxng LE | Frenna

Met twee tracks die doorschuiven naar de Top 40 weten acht andere nummers deze week een plek te krijgen in de Tipparade.

De Alarmschijf van deze week, Stop This Flame van Celeste, maakt de grootste sprong voorwaarts en staat daarmee op de eerste plek van de Tipparade. Ook de nieuwe tracks van Robin Schulz en Sam Feldt, die vorige week wisten binnen te komen, maken een flinke opmars. Bovenin de Tipparade staat Castles (van Freya Ridings) op nummer 2 en inmiddels voor de tiende week genoteerd.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

12 (--)WAT IS JE NAAM- yxng le x frenna
Het afgelopen jaar stond Frenna met vier hits in de Top 40. Toch wisten Louboutin, Viraal, Rompe en Plankgas niet in de buurt te komen van het succes dat hij een jaar eerder met Verleden Tijd wist te scoren. Die track stond uiteindelijk zes weken bovenaan de lijst. De 28-jarige rapper heeft nu zes tracks in de Tipparade gezien die de oversteek naar de Top 40 niet wisten te maken. Wellicht dat zijn nieuwste, een track met rapper Yxng LE, daar wel toe in staat is; Wat Is Je Naam is nieuw op nummer 12.

22 (--) DARKNESS- eminem
Het album Music To Be Murdered By wist een goed bewaard geheim te blijven want maar weinigen wisten van de release af. De rapper werkte op het album samen met artiesten als Ed Sheeran, Skylar Grey en Royce Da 5’9”. Die laatste werkte met Eminem en Luis Resto ook aan de productie van Darkness dat officieel de eerste single van het album is. 

23 (--) GEEN CENTEN, MAAR SPULLEN- donnie & frans bauer
Afgelopen week ontstond even de angst dat we Frans Bauer kwijt zouden raken met zijn plannen om zijn loopbaan in de Verenigde Staten van de grond te krijgen. Inmiddels is duidelijk dat de video deel uit maakte van een reclamecampagne voor ontbijtkoek. De afgelopen week was Frans Bauer geregeld op de televisie te zien en het enthousiasme rond zijn nieuwe single heeft hem zeker geen windeieren gelegd want de track met Donnie blijkt een sfeermaker te zijn.

26 (--) MENAK WLA MENI- the voice of holland: ayoub maach & kes
Ayoub heeft inmiddels twee deelnames aan The Voice Kids achter de rug en weet nu ook in de ‘grote’ The Voice zijn mannetje te staan. Tijdens zijn ‘battle’ bracht hij met Kes het nummer Menak Wla Meni dat eerder door Inez was uitgebracht. Het nummer, een mashup met Verleden Tijd van Lil Kleine en Frenna, is sindsdien een van de populaire tracks uit het tiende seizoen van de tv-talentenjacht.

27 (--) SAY SO- doja cat 
Doja Cat bracht in 2014 haar eerste ep, Purrr! uit. Van haar debuutalbum Amalia wist daarna de track Candy in 2018 een plek in de Amerikaanse hitlijst te scoren. Dat gebeurde ook met Juicy, haar samenwerking met Tyga. Inmiddels heeft de 24-jarige Amerikaanse een tweede album uitgebracht, Hot Pink. Daarmee kwam ze al in de top 20 van de Amerikaanse albumlijst en Say So staat ondertussen ook al in de Billboard Hot 100.

28 (--) GYPSY WOMAN (SHE IS HOMELESS)- mell & vintage future
In 1991 scoorde Crystal Waters een dansbare nummer 1-hit met Gypsy Woman (La Da Dee La Da Dee). Het nummer heeft een serieuze ondertoon waar het draait om een zangeres die op straat zingt om haar geld te verdienen nu ze dakloos is geworden. Dat gevoel druipt uit je speakers met de versie die Mell en Vintage Future heeft afgeleverd. De groep rond Mell, Ton Dijkman en Nico Brandsen is komende maand te zien in Drachten (Iduna), Amsterdam (Paradiso) en Erica (’t Schienvat) met concerten.

29 (--) HET IS AL LAAT TOCH- racoon
Vijf van de acht binnenkomers zijn van Nederlandse bodem en daarbij zijn er vier (deels) Nederlandstalig. In dat rijtje van Nederlandstalige tracks is de naam van Racoon niet gebruikelijk. De Zeeuwse band maakte in 2012 een uitstapje naar de Nederlandse taal met Oceaan dat de groep op nummer 6 in de Top 40 zette. Het Engelstalige debuut Love You More bleef echter het grootste wapenfeit in de Top 40. In 2015 verdween de 13e Top 40-hit van Racoon uit de Top 40, Brick By Brick. Sindsdien bleven er vijf tracks steken in de Tipparade. Met Het Is Al Laat Toch brengen de heren weer een Nederlandstalige track uit.

30 (--)FOREVER YOURS- kygo with avicii & sandro cavazza
Terwijl de ene track met een succesvolle dj-act nog in de Top 40 staat (Family met The Chainsmokers) dient zich de volgende al weer aan. De Noorse dj brengt nu een track uit met Avicii, Forever Yours. Op het eerbetoon aan de Zweedse dj en producer is ook Sandro Cavazza te horen. De zanger werkte al samen met Avicii op Without You en afgelopen jaar stond hij ook in de Top 40 met Kygo op de track Happy Now.