Tipparade: Wisseltruc van Kid Laroi

- Hitlijsten

 The Kid Laroi Hef Idaly Kevin Eminem Ed Sheeran Danny Vera Twocolors Coldplay
Tipparade: Wisseltruc van Kid Laroi

So Done van The Kid Laroi is deze week verdwenen uit de Tipparade, maar we hoeven het voorlopig nog niet zonder de Australiër te stellen in de lijst: hij komt met zijn track Without You binnen op 21 en daarmee is die track de hoogste nieuwkomer.

In totaal zijn er 7 nummers nieuw in de kraamkamer van de Top 40, maar de top 3 blijft ongewijzigd, met Minefields van Faouzia en John Legend op 1, Train Wreck van James Arthur op 2 en Whoopty van CJ op 3. De grootste stijger is deze week Goosebumps van HVME, dat 20 plekken wint en op 7 terechtkomt. Ook Willow van Taylor Swift (van 28 naar 17), 34+35 van Ariana Grande (van 24 naar 13), Coco van 24kGoldn en DaBaby (van 21 naar 16) en Get Out My Head van Shane Codd (van 14 naar 10) gaan hard.

De complete Tipparade check je hier. Zoals iedere week zetten we de nieuwelingen keurig voor je op een rij.

21 (--) WITHOUT YOU – The Kid Laroi
Drie weken lang stond So Done van The Kid Laroi in de Tipparade. Maar soms kan het snel gaan. Without You werd de afgelopen weken steeds populairder bij streamingdiensten, terwijl So Done volledig ondersneeuwde. Daardoor moet die laatste track nu het onderspit delven. Without You beschrijft een haat-liefde verhouding met een ex. Aan de enige kant houdt Charlton Howard, zoals The Kid Laroi echt heet, maar aan de andere kant haat hij haar ook voor wat zij hem heeft aangedaan. Without You stond al op nummer 3 in Ierland, op nummer 1 in Noorwegen en op nummer 3 in zijn thuisland Australië.

22 (--) BAGAGE – Hef feat. Idaly & Kevin
De Rotterdamse rapper Hef timmert al sinds 2008 aan de weg als rapper en bracht onder andere de albums Hefvermogen, Ruman, Geit en Koud uit. Onlangs dropte hij Rook en daarvan gaat de track Bagage erg hard. Het is een samenwerking met zijn populaire collega’s Idaly en Kevin en Spanker tekende voor de productie. Het is pas de tweede keer dat de Rotterdammer de Tipparade haalt. Eerder dit jaar stond Hyena’s (ook met Idaly en Kevin) 3 weken lang in de lijst, om daarna te verdwijnen.

23 (--) GNAT – Eminem
Aan het begin van dit jaar bracht Eminem zijn verrassingsalbum Music To Be Murdered By uit. Het leverde helaas geen hit op, want Godzilla (met Juice Wrld) en Darkness bleven in de Tipparade steken. Het album werd wel met gejuich door zijn fans onthaald. Nu, aan het einde van het jaar, heeft Em een deluxe versie uitgebracht: Music To Be Murdered By – Side B (Deluxe Edition), met daarop maar liefst 16 nieuwe tracks. Gnat is er daar één van en daarop horen we hem onder andere boze raps spitten over het coronavirus. Ondertussen moeten ook president Trump en vice-president Pence het ontgelden.

27 (--) AFTERGLOW – Ed Sheeran
Ed Sheeran kondigde vorig jaar vlak voor Kerst aan dat hij er even tussenuit ging. Moe van zijn tour en een jaar dat hem Top 40-hits als I Don’t Care (met Justin Bieber), Beautiful People (met Khalid) en South Of The Border (met Camila Cabello en Cardi B) opleverde, ging hij zich concentreren op zijn huizen en op zijn vrouw Cherry Seaborn. Met haar kreeg hij in september dochter Lyra Antarctica Seaborn Sheeran. Afgelopen week bracht Ed plotseling Afterglow uit. Op Instagram legde hij uit dat hij het nummer vorig jaar al schreef en dat we niet moesten rekenen op een nieuw album.

28 (--) LOVEFOOL – Twocolors
“Om te schilderen heb je kleuren nodig. Als je twee kleuren mengt, krijg je contrast.” Zo begint de bios op de website van het producersduo Twocolors. Pierro en Emil vullen elkaar dan ook naar eigen zeggen goed aan. Lovefool is één van de nummers die het duo in quarantaine maakte. “We toen meer dan 15 tracks,” vertelde het tweetal al in een interview. “De volgende twee singles zijn zelfs bijna klaar. In 2021 komt er zeker meer muziek én een EP van ons.” In Nederland houden we het voorlopig bij Lovefool, dat je misschien al kent in de versie van de Zweedse groep The Cardigans, die in 1997 tot de 24e plek in de Top 40 wist te komen.

29 (--) FOR SOMEONE I STILL DON’T KNOW – Danny Vera
Hoewel de maand december al een feestmaand is, is-ie voor Danny Vera nóg extra feestelijker. De afgelopen weken regende het goed nieuws rondom zijn track Roller Coaster, dat in bijna alle aller-tijdenlijsten van de Nederlandse radio in de top staat. Bovendien leverde zijn de track The Weight hem zijn tweede Top 40-hit op. Het beste nieuws moet nog komen. De zanger kan namelijk ieder moment vader worden. For Someone I Still Don’t Know is daar speciaal voor geschreven. Het staat ook op zijn nieuwste album The New Now.

30 (--) FLAGS – Coldplay
Niet alleen Ed Sheeran heeft een mooi kerstcadeau voor zijn fans, ook Coldplay brengt aan het einde van het jaar nog nieuwe muziek uit. De track Flags valt volgens de band nog onder het album Everyday Life, dat vorig jaar verscheen. “We houden van dit nummer,” begonnen de bandleden op Instagram, “maar toen we het af hadden, waren alle ruimtes op Everyday Life al gevuld en moesten we er 1,5 meter afstand van houden.” De groep is dankbaar voor alle steun van de fans wereldwijd, zo lieten Chris Martin en co verder weten. Flags is melancholisch nummer en gaat over zijn wie je wil zijn.

Foto: YouTube