Tipparade: Wine Slow hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Imagine Dragons Idaly Sjaak Ariana Grande
Idaly - Tipparade

De Tipparade van deze week telt zes binnenkomers met de remix van Wine Slow als hoogste nieuwe.

Bovenin de Tipparade schiet Shotgun (van George Ezra), de Alarmschijf van deze week, als snelste stijger, naar de eerste plaats. Direct daarachter maken Michael Schulte, Juice Wrld en Broederliefde met Frenna een pas op de plaats.

Zoals altijd zetten we de binnenkomers in de Tipparade voor je op een rij:

21 (--) WINE SLOW – REMIX- idaly feat. ronnie flex, famke louise & bizzey
Een Top 40-hit heeft Idaly nog niet op zijn naam weten te schrijven. Hij is de enige in het rijtje namen op de remix van Wine Slow, de track die in de originele versie op 21 juni verscheen en drie weken later een flinke bak versterking kreeg via Ronnie Flex, Famke Louise en Bizzey.

23 (--) MILJONAIR- $hirak feat. sbmg, lil’ kleine, boef & ronnie flex
Wanneer je de bankrekeningen van deze acts bij elkaar op gaat tellen dan praat je eerder over miljoenen dan over één miljonair. Boef liet zich al eens ontvallen dat hij een slordig miljoen per jaar aan inkomsten heeft. De maker van de track zelf, Jack Shirak, is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest succesvolle producers van ons land. Dat doet hij inmiddels uit een bak ervaring die hij in tien jaar tijd heeft opgedaan.

24 (--) GOD IS A WOMAN- ariana grande
Over een maand verschijnt het nieuwe album van Ariana Grande, Sweetener. Na No Tears Left To Cry is vorige week de tweede single van dat album verschenen met God Is A Woman. Bij het nummer verscheen meteen een videoclip en in die clip laat de zangeres haar liefde voor kunst zien. Ook is er een gastrolletje weggelegd voor Madonna die net na de helft van God Is A Woman een tekst uit het Bijbelboek Ezechiël 25:17 uitspreekt. Volgens de Statenvertaling: “En Ik zal grote wraak met grimmige straffingen onder hen doen; en zij zullen weten, dat Ik de HEERE ben, als Ik Mijn wraak aan hen gedaan zal hebben.“

28 (--) JUMPSUIT- twenty one pilots
Eerder deze maand was er op de sociale media van Twenty One Pilots al te merken dat er iets aan zat te komen. Ook verscheen er een logo op verschillende billboards. Vorige maand al werden er twee nummers geregistreerd in de internationale muziekdatabase en die titels verschenen afgelopen week dan ook als de nieuwe singles van het duo: Jumpsuit en Nico And The Niners. Het was precies een jaar lang stil rond Tyler en Josh die inmiddels ook een nieuwe tour, de Bandito Tour, hebben aangekondigd die voorlopig uit 61 shows zal bestaan. Één daarvan is in Amsterdam op 12 maart 2019.  

29 (--) STAP VOOR STAP- kav verhouzer & sjaak
Kav Verhouzer is inmiddels al flink wat jaren actief met remixen en in 2014 was hij met Voetjes Van De Vloer hard op weg richting zijn eerste Top 40-hit. Vier jaar later kreeg hij de kans een track te maken met Sjaak, die hij al kende van het THOP-album dat hij zelf al helemaal grijs had gedraaid. Sjaak was meteen geraakt door de beats van Kav en het resultaat is een venijnige potentiële hit die sinds afgelopen vrijdag overal te beluisteren is.

30 (--) NATURAL- imagine dragons
Terwijl Born To Be Yours afgelopen week nog naar de bovenste helft van de Top 40 doorschoof en pas twee weken in de lijst staat is de volgende Imagine Dragons-single al een feit. Afgelopen dinsdag verscheen Natural – een nummer dat aanschuurt tegen nummers als Believer en Whatever van hun laatste Evolve-album. De groep rond Dan Reynolds weet opnieuw een poprock-track af te leveren die zich diep in je oor weet te nestelen en daarom zeker een kanshebber om uit te groeien tot een Top 40-succes.

De complete Tipparade check je hier en beluister je via onze playlist op Spotify.