Tipparade: Tino Martin hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Tino Martin Rita Ora Jonas Blue Dotan Katy Perry Guus Meeuwis OneRepublic Kensington
Tino Martin

De nieuwe Tipparade telt deze week zeven binnenkomers met daarbij Zij Weet Het van Tino Martin als hoogste nieuwe.

Ook deze week zijn er weer een flink aantal nummers gesneuveld in de opmars richting de Top 40. Zo was Stay Awake van Dean Lewis vorige week, met acht weken in de lijst, de langst genoteerde track in de lijst. Deze week is dat Matt Simons die met zijn Open Up in de zevende week op nummer 6 weet te komen.

Ed Sheeran heeft een behoorlijk hoge snelheid met zijn nieuwe tracks. Twee weken na zijn Top 40-hit I Don’t Care (met Justin Bieber) verscheen Cross Me. Dat nummer, met ook Chance The Rapper en PnB Rock, is nu de snelste stijger in de Tipparade. Zo wint Cross Me nu 15 plaatsen.

De volledige Tipparade bekijk je hier.

23 (--) ZIJ WEET HET- Tino Martin
Tijdens Beste Zangers bracht niet alleen Davina Michelle een nummer van Glen Faria, ook Tino Martin liet zijn licht schijnen op een van zijn nummers. Zij Weet Het verscheen in 2015 en werd door Tino onder handen genomen. Vorig jaar bracht de zanger een studioversie van het nummer uit en sindsdien is het nummer populair. Deze week lieten ook de luisteraars van Qmusic zich uit over het nummer in Repeat Of Niet. Zij Weet Het is inmiddels begonnen aan een stevige opmars richting een breed publiek.

24 (--) BATS- Kensington
Het was een tijdje stil rond Kensington. De band liet al wel doorschemeren dat er een vijfde studioalbum in de maak is. Die is overigens nog niet klaar maar als complete verrassing was er vorige week donderdag ineens een nieuwe track: Bats. De band illustreert met het nummer nog maar eens de muzikale veelzijdigheid want qua gevoel staat het een stuk verder weg van wat we gewend zijn van Kensington. En dat maakt de nieuwste track van de groep zeker niet minder smaakvol.

26 (--) RESCUE ME- OneRepublic
Met Rescue Me snijdt OneRepublic een belangrijk onderwerp aan. In de clip is te zien dat een jongetje wordt lastig gevallen door pesters. Uiteindelijk weet hij zichzelf te redden door zijn danskwaliteiten te laten zien. Het jongetje is Cody Bingham die zelf eerder schitterde in de junior-editie van de Amerikaanse Dancing With The Stars. OneRepublic kan op zijn beurt wel weer een succesje gebruiken. De laatste hit van de Amerikaanse band dateert inmiddels uit 2016 me Wherever I Go.

27 (--) KOM WE GAAN- Guus Meeuwis
Als we het dan toch over jaartallen hebben: Guus Meeuwis scoorde in 2013 zijn 21e en laatste Top 40-hit. Deze week zet hij met Kom We Gaan opnieuw koers richting de hitlijst. Guus liet weten dat hij tijdens zijn vakantie in Portugal een nummer hoorde dat hem het gevoel gaf alsof hij het al jarenlang kende. Die track, Oquelávai van D.A.M.A. uit 2017, werd vertaald in Kom We Gaan.

28 (--) NUMB- Dotan
Eerder deze week liet Dotan weten dat hij door een zware tijd is gegaan en zowel persoonlijk als muzikaal gezien is gegroeid. “Ik moest hier de tijd voor nemen en het spijt me dat ik zo afwezig en stil ben geweest”, zo schreef hij. Woensdag verscheen er nieuwe muziek van Dotan die laat weten meer verbonden met muziek te zijn dan ooit tevoren. “Een heel persoonlijke track”, zo bestempelde hij het. “Een nummer over een tijd waarin ik niets voelde en niet meer wist hoe ik nog iets voelen moest.”

29 (--) NEVER REALLY OVER- Katy Perry
Na haar vorige album Witness was Katy Perry de muziek even beu. Het album bracht niet het gehoopte succes en de zangeres liet daarna weten even geen nieuwe muziek meer te willen maken. Des te groter was de mededeling van de Amerikaanse dat er toch weer een nieuwe track aan zit te komen. Ze hielp haar fanatieke fans wel meteen uit de droom want een volledig album zit er voorlopig niet in. Wel een nieuwe eigen single va de 34-jarige Perry: Never Really Over.

30 (--) RITUAL- Tiësto & Jonas Blue & Rita Ora
Rita Ora is niet vies van een samenwerking met een dj. Zo heeft ze Calvin Harris, Avicii, Rudimental en Kygo al op haar trofeeën-lijst staan. Met haar nieuwste track pakt ze een dubbel want naast de Britse dj Jonas Blue werkt ook Tiësto mee aan Ritual. Daarmee gaat Tiësto op weg naar zijn 22e Top 40-hit. En wellicht een nummer 1-hit want drie keer eerder greep hij naast die hoofdprijs; Traffic, In The Dark en Jackie Chan bleven steken op nummer 2.