Tipparade: Tigers is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Bilal Wahib
Bilal Wahib

Met Tigers heeft Bilal Wahib deze week de hoogste binnenkomer in de Tipparade. De track knalt binnen op nummer 5.

Het is al even geleden dat we zo’n hoge binnenkomst zagen in de Tipparade. De vorige was de Alarmschijf van Mark Ronson en Miley Cyrus; hun Nothing Breaks Like A Heart kwam op 8 december 2018 binnen op de eerste positie, Achter TIgers zien we nog acht binnenkomers waarvan er drie van eigen bodem zijn.

Twee tracks klimmen 19 plaatsen omhoog. Some Say van Nea is daarbij de langst genoteerde; de track staat voor de elfde week genoteerd nadat het nummer vorige week, vergezeld van de nieuwere Felix Jaehn Remix, terugkeerde in de Tipparade. Een andere ‘oud gediende’ is Wes die dankzij de nieuwe jas van Robin Schulz met Alane nu ook 19 plekken klimt. Alleen Together van Sia blijft bewegingsloos zitten in de lijst op nummer 13.

Deze week weten twee tracks de oversteek naar de Top 40 te maken. Voor zeven andere nummers is dat deze week niet gelukt.

De complete Tipparade bekijk je hier maar kun je ook vinden via onze playlist op Spotify en YouTube.

5 (--) TIGERS- Bilal Wahib
Wekenlang hing Video Vixen rond in de bovenste regionen van de Tipparade maar de track van Bilal Wahib wist de oversteek naar de Top 40 niet te maken. Deze week is Video Vixen, dat inmiddels officieel de gouden status heeft bereikt, ingeruild voor een zo mogelijk nog sterkere track. Tigers staat al de hele week hoog in de verschillende streaminglijsten en zorgt er in de Tipparade nu zelfs voor dat er voor het eerst in ruim anderhalf jaar tijd weer een hele hoge binnenkomer in de lijst staat.

22 (--) ROVER- Simba feat. DTG
Dat TikTok steeds meer grip krijgt op de hits van vandaag was al duidelijk. Deze week profiteren twee tracks van alle aandacht. Rover, met het bekende Mu La La, wist in verschillende landen al hoge ogen te gooien. Zo stonden S1mba en DTG al op de derde plek van de Britse hitlijst. “TikTok zorgde voor een gekte en daarna ging het ook los op Spotify”, zo vertelde hij eind april. Het bijpassende dansje kent de zanger wel maar tijdens een livestream met Capital Xtra besloot hij toch zijn eigen moves maar niet te tonen.

24 (--) VAKANTIE- Dopebwoy & Jonna Fraser
In 2018 kwamen we Dopebwoy en Jonna Fraser al samen tegen op Fluister en de twee gooien het nu over een zomerse boeg. De video bij Vakantie is opgenomen in Dubai en geeft een sfeervol zomergevoel die dit jaar wel net even wat anders oogt dan dat de gemiddelde vakantie er nu uit zal zien. Vorige week verdween Christian Dior uit de Tipparade en met Vakantie gaat de 26-jarige rapper nu wellicht op weg naar zijn eerste Top 40-hit. Jonna Fraser stond begin 2019 voor het laatst in de Top 40 met Drup dat toen zijn negende Top 40-hit werd.

25 (--) SCHERVEN VAN GELUK- Miss Montreal
Miss Montreal verruilt de cover van André Hazes, Als Je Alles Weet, deze week voor een nummer waar ze zelf aan mee heeft geschreven. Met haar nieuwste track wil ze iedereen die een relatiebreuk moet doormaken een hart onder de riem steken: “Ik zag dan graag de mooie simpele dingen in het leven. Zo kwam ik weer terug bij mezelf en kreeg ik moed”, zo luidt de instelling van de zangeres.  Sanne Hans vond in Amersfoort de schrijfhulp van plaatsgenoot Diggy Dex. 

26 (--) SUMMER FEELINGS- Lennon Stella feat. Charlie Puth
Summer Feelings ligt inmiddels al twee maanden op de plank en op de dag waarop Charlie Puth met Girlfriend weer een solotrack wereldkundig maakt komt zijn samenwerking met Lennon Stella binnen in de Tipparade. De 20-jarige zangeres kwam eind 2018 voor het eerst in de Top 40 via Polaroid, de track die ze met Liam Payne en Jonas Blue maakte. Op dat moment had Charlie Puth al zes hits op zijn naam geschreven en hem hebben we inmiddels al ruim twee jaar niet meer in de Top 40 gezien.

27 (--) PLAY DATE- Melanie Martinez
Het TikTok-succes van Play Date is Melanie Martinez ook niet ontgaan. De zangeres zette de track in 2015 op de bonuseditie van haar debuutalbum. Na alle aandacht op TikTok is het nummer ook al maandenlang succesvol op Spotify en deze maand heeft Martinez nu ook een lyric-video bij het nummer afgeleverd. Ze werkt nu aan een nieuwe clip bij het nummer en ondertussen maakt de 25-jarige Amerikaanse haar opwachting in de Tipparade.

28 (--) PRESSURE MAKES DIAMONDS- Danny Vera
Tijdens de coronacrisis gesloot Danny Vera thuis een studio te bouwen en in alle eenvoud deed hij daar zijn opnames. Met een gitaar en zijn herkenbare stemgeluid. Hold On To Let Go stond eerder al in de Tipparade en die track krijgt later een plek op de ep The New Black And White Pt. 4 – Home Recordings. Deze vrijdag verschijnt de track op vinyl met als b-kant Pressure Makes Diamonds. Misschien wel als contrast is er weinig over van de eenvoud want nu pakt Vera uit met strijkers, blazers en zelfs een koor. De nieuwe versie is de titeltrack van zijn tweedelige album Pressure Makes Diamonds.

29 (--) FÚTBOL & RUMBA- Anuel AA feat. Enrique Iglesias
Anuel AA stelde de release van zijn album Emmanuel uit vanwege de coronacrisis. Eind mei pakte hij uit met een dubbelalbum waarop totaal 22 nummers staan. Over de titel van het album: “Het is mijn naam en betekent ‘God is met ons’. Ik wilde dat het album die goede vibe had. Het is mijn leven gemaakt in muziek”, zo vertelde aan Billboard. Op het album staan samenwerkingen met onder meer Karol G, Bad Bunny, Lil Wayne en Farruko. Zijn internationale doorbraak, China, staat ook op het album waar tracks met Shakira, Juice Wrld en Lil Pump de verzameling niet haalden. Fútbol & Rumba is de volgende single en daarmee staat ook Enrique Iglesias weer in de belangstelling. Hij stond in 2017 voor het laatst in de Top 40 met de top 10-hit Súbeme La Radio.

30 (--) SYMPHONY- Sheppard
De hekkensluiter in de Tipparade is een kakelverse release van Sheppard. De groep is inmiddels dik tien jaar bezig en komt meer en meer op stoom. In 2015 werd Geronimo hun grootste hit met een vierde plaats. De opvolgers, Coming Home en Die Young, bleven buiten de top 10 steken. Wel hield hun vorige single het liefst 24 weken vol, vooral ook omdat de tracks prima op de radio klinken. Ook Symphony heeft weer alles in zich om uit te groeien tot een succes en kan voor de Australische band wel eens de vierde Top 40-hit worden.