Tipparade: Taylor Swift de hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Becky Hill Topic Yade Lauren Meduza Hozier Kungs Benson Boone Imagine Dragons JID OneRepublic Taylor Swift Chivv Dopebwoy Boef Amaarae Kali Uchis Moliy Froukje Tate McRae Ewan McVicar Avril Lavigne
Tipparade: Taylor Swift de hoogste nieuwe

Na 8 weken is het Becky Hill & Topic gelukt om de top van de Tipparade te bereiken. My Heart Goes (La Di Da) stijgt van 2 naar 1.

Evenals Becky Hill & Topic stijgt ook Yade Lauren deze week één plek, ze belandt op nummer 2. De grote verrassing zien we daar vlak achter. Het zijn Meduza & Hozier die met een stijging van 11 plaatsen de top 3 in vliegen met Tell It To My Heart. Kungs doet er ook deze week wat bij en gaat met Lipstick van 10 naar 5. Een paar plekken lager zien we 2 nieuwkomers in de top 10: Benson Boone (Ghost Town, van 11 naar 8) en Imagine Dragons x JID (Enemy, van 17 naar 10). De eer van de grootste stijger is deze week voor de heren van OneRepublic (van 27 naar 12). Met het vrolijke Sunshine willen ze een succesvol vervolg geven aan hun laatste hit Run.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 7 binnenkomers aan je voor.

21 (--) ALL TOO WELL (TAYLOR’S VERSION) – Taylor Swift 
Vorige week bracht Taylor Swift haar succesvolle album Red opnieuw uit. Het origineel zag in oktober 2012 het levenslicht en bracht succesvolle tracks voort als We Are Never Ever Getting Back Together (#16) en I Knew You Were Trouble (#19). Het is niet het eerste album dat Taylor opnieuw uitbrengt, eerder gebeurde dit al met Fearless. Ze doet dit om haar voormalige platenmaatschappij te dwarsbomen, die is namelijk eigenaar van al hetgeen de Amerikaanse zangeres voor 2019 uitbracht en verdient daar nog steeds flink aan. Met deze re-releases hoopt ze dat haar luisteraars de oorspronkelijke tracks uiteindelijk gaan negeren. De nieuwe versie van All Too Wel duurt maar liefst 10 minuten en schijnt over haar break-up met acteur Jake Gyllenhaal te gaan.

22 (--) DOMME INVEST – Chivv, Dopebwoy & Boef
De Nederlandse rapper Chivv mag niet klagen over aandacht dit jaar. Zijn tracks Come Online (met Jandro, Jonna Fraser en Disquenza) en Henny Op Een Maandag (met Broederliefde) werden veelvuldig gestreamd en bereikten met gemak de Tipparade. De release van Domme Invest heeft Chivv mede te danken aan zijn fans. Zij mochten namelijk kiezen tussen International of Domme Invest als nieuwe track. De laatstgenoemde, waarin hij rapt over dat hij er geen moeite mee heeft om geld te investeren in vrouwen, won het uiteindelijk net van International.

26 (--) SAD GIRLS LUV MONEY – REMIX – Amaarae feat. Kali Uchis & Moliy
De binnenkomst van de remix van Sad Girls Love Money hebben we, zoals we dat tegenwoordig wel vaker zien, te danken aan TikTok. De track van de 27-jarige Amerikaanse zangeres (met Ghanese roots) Amaarae en Moliy zag oorspronkelijk vorig jaar al het daglicht, maar is nu pas echt aangeslagen doordat de remix met Kali Uchis viral gaat op de populaire app. Het is de eerste grote hit voor Amaarae, die nu zelfs de Billboard Hot 100 weet te bereiken. Het is pas de tweede keer dat een zangeres met Ghanese roots dit daar lukt.

27 (--) EEN TEKEN – Froukje
Froukje Veensta, ofwel Froukje, is druk bezig met haar muziekcarrière. De 20-jarige uit Nieuwkoop studeert Songwriting in Rotterdam en brengt haar muziek uit via het label Topnotch. In 2020 baarde ze opzien met haar allereerste track Groter Dan Ik, een protestlied over de klimaatcrisis. Eerder dit jaar stond ze in de Tipparade met Onbezonnen en Niets Tussen, die beide afkomstig zijn van haar EP Licht en Donker. Op Een Teken stelt ze zich kwetsbaar op. Het is een rustige track en ze spoort haar luisteraars ook aan om deze te luisteren als ze rustig zijn of behoefte hebben aan rust.

28 (--) FEEL LIKE SHIT – Tate McRae
Tate McRae gaat lekker. Nadat haar doorbraak begin vorig jaar een feit was is het snel gegaan. You Broke Me First haalde meer dan 750 miljoen streams, dat doen er niet veel haar na. Vervolgens was er nog succes met You, met Regard en Troye Sivan (#17). Op Feel Like Shit gaat ze qua sound weer verder waar haar eerste grote hit was gebleven. De track gaat over haar gevoelens na een break-up. Nadat ze eerder dit jaar de EP Too Young To Be Sad uitbracht is het nu wachten op haar debuutalbum. Ondertussen staat ze in mei volgend jaar in een inmiddels uitverkochte Melkweg in Amsterdam.

29 (--) TELL ME SOMETHING GOOD – Ewan McVicar
Als je onlangs nog in Ierland of Engeland op stap bent geweest (als dat al mogelijk was), dan kan deze track je bijna niet zijn ontgaan. Tell Me Something Good is een remix van de gelijknamige track uit 1974 van Rufus en Chaka Khan, geschreven door Stevie Wonder. Het origineel bereikte in Nederland destijds alleen de Tipparade, in tegenstelling tot Amerika, waar het tot de top 3 van de Billboard Hot 100 kwam. Het nummer gaat hier in de remix van de Schotse dj Ewan McVicar nu alsnog in de herkansing.

30 (--) BITE ME – Avril Lavigne
Het houdt maar niet op! Na de comeback van onder meer Elton John, ABBA en Adele kunnen we het rijtje bij deze verder aanvullen. Sinds vorige week heeft Avril Lavigne namelijk weer nieuw werk uitgebracht. Bite Me is de eerste single van haar later te verschijnen zevende studio album, de opvolger van Head Above Water (2019). Bij het beluisteren van de track valt gelijk op dat Avril Lavigne terug is gekeerd naar haar pop-punk roots, waarmee ze in de zeroes groot is geworden. Het is voor het eerst sinds 2013 dat de Canadese weer eens de Tipparade haalt.